Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mit liv?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 18
Tak for dit brev. Jeg kan godt forstå din forvirring og fortvivlelse. Godt at du skriver!

Til at starte med vil jeg fortælle dig noget, som du godt ved. Der er ikke to mennesker, der er ens.
Dvs. at det er helt okay, at du ikke har samme interesser og behov som din søster. (Man kan godt se op til hinanden på trods af forskellige interesser og forskellige livsformer).

Jeg tror, at det er vigtigt for din videre beslutning, at du gør dig nogle tanker om, hvorfor du i sin tid valgte at tage til London... Var det fordi du synes det kunne være spændende, eller gjorde du det fordi, du tænkte, at du kunne gøre din søster og forældre stolte?

Hvad vil gøre dig allermest glad? Skriv det ned - for kun du sidder med svaret. - Hvis svaret er at tage hjem, så synes jeg, at det er dét, du skal gøre. Og jeg er sikker på, at dine forældre - ligegyldigt hvad, vil respektere din beslutning og være stolte af dig. Det er næsten altid udviklende at gøre sig nogle erfaringer om, hvad der er rigtigt - eller ikke er rigtigt for én.. Del dine tanker med dine forældre, hvis du føler for det... Kan du mon det..?

Derudover så er det faktisk ikke dit job at finde en ny au-pair til familien, som du bor hos. Du er i en slags ansættelsesforhold, hvor du har mulighed for at sige op, hvilket familien jo er klar over.

Skulle du have behov for at vende situationen eller andet yderligere, så vil jeg råde dig til at ringe til den engelske BørneTelefon. Den har samme nummer som vores, så du skal bare ringe 116 111 - det er også anonymt og gratis i England! Og her har du mulighed for at få råd og vejledning med det samme.

Du er selvfølgelig også velkommen til at skrive til os på Ungechatten, som du finder her på hjemmesiden.

Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat