Brev

Min mor.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige 13 år.

Mange tak for dit brev. Hvor er jeg glad for, at du har modet til at skrive herind for hjælp til den situation du står i.

Det lyder som om at du står i en situation lige nu, hvor du har et særligt behov for at blive passet på og taget hensyn til for at kunne trives og have det godt med din skole.

Det lyder også som om, at din mor til at starte med var helt enig i, at du måtte blive hjemme fra skole, hvis du kunne mærke, at du havde brug for det.

Ud fra hvad du skriver i dit brev, lader det dog til at din mor ikke er enig i det længere. Jeg kan godt forstå, at det gør dig forvirret og ked af det, at din mor i første omgang lader til at være enig, men at hun så senere har skiftet mening.

Jeg bliver nysgerrig på om du mon ved, hvordan det kan være, at hun pludselig synes du skal i skole, selvom du ikke har lyst til det?

Det er sådan at dine forældre kan bestemme, hvordan de vil opdrage dig, og hvad de syntes er bedst for dig, indtil du er 18 år. Det betyder, at de godt kan bestemme nogle ting, som du ikke er enig i, så længe de stadig passer godt på dig.

Jeg kan forestille mig, at din mor mener det bedste for dig, er at komme i skole og at det er derfor hun vil have, at du kommer det. Alligevel tænker jeg, at det er rigtig vigtigt at du og din mor får snakket ordenligt sammen om, hvordan i skal håndtere det, når du kan mærke at du ikke kan overskue skole.

Måske kunne du spørge hende, hvordan det mon kan være at hun pludselig har skiftet mening og fortælle hende, at det er svært og utrygt for dig, at du nu skal i skole, selvom i havde aftalt noget andet?

Det kunne også være en mulighed at skrive et brev til hende, hvor du fortæller, hvordan du har det med det hele. Det kan nogle gange få forældre til at tage det hele lidt mere seriøst. Måske kan du bruge vores guide: Skriv det til nogen

Til sidst tænker jeg, at det måske kunne være rart at tale lidt om det derhjemme med nogle andre? Det kunne fx. være far, bedsteforældre eller en god veninde. Du er også altid meget velkommen til at ringe eller skrive til BørneTelefonen på 116 111.

De bedste hilsner
BørneTelefonen

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat