Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min bedsteveninde

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Hvor er du bare en god veninde sådan som du har omsorg for din veninde. Det er så godt når vi som mennesker har evnen til at være opmærksomme på, hvordan andre har det. 

Jeg kan godt forstå, at du er bekymret for din veninde. For hun lyder ikke til at have det så godt. Du har selv skrevet herind til BørneTelefonen. Måske kunne du opfordre din veninde til at gøre det samme? Hun kan enten skrive eller ringe til os. Der sidder mange søde voksne parat til at tale med din veninde om, hvordan hun har det.

Det er vigtigt, at din veninde får talt med en voksen, så hun kan få den hjælp, hun har brug for. Men det er også vigtigt for dig, at der er en voksen, der hjælper din veninde. For det er et stort ansvar at gå rundt og vide, at ens veninde har det skidt. Derfor tænker jeg også, at det kunne være en ide, hvis du talte med din mor eller far om, hvordan du har det med det, din veninde fortæller dig.

Sammen kunne I måske kontakte din venindes forældre og fortælle, at I er bekymrede for hende. Måske er de slet ikke klar over, hvor svært hun har det? Da du og dine forældre også kender din venindes skole ( det er jo din gamle skolen, ikke?) er der måske også en voksen derfra, I kan tale med?

Du skriver, at din veninde har fortalt dig noget, som du ikke må sige videre. Men måske er det så alvorligt, at du bliver nødt til at gøre det? Selvom hun siger, du ikke må. Nogle gange er den bedste hjælp, man kan give sin veninde faktisk at bryde tavsheden om det, der er en hemmelighed. For kun på den måde, kan din veninde få den hjælp, hun har brug for.

Du er meget velkommen til at ringe til os eller skrive igen, hvis du gerne vil tale mere. Dine forældre er også velkomne til at ringe på ForældreTelefonen på 35 55 55 57, hvis de gerne vil vide, hvordan de bedste hjælper din veninde og dig.

Kærlig hilsen fra BørneTelefonen

 

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat