Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mig og min veninde

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Jeg er glad for, at du har skrevet et brev til BørneTelefonen. Fordi jeg tror, at der er mange i din alder, der kan genkende de følelser du beskriver. Du føler dig utryg og er bange for at miste din veninde – og det er tydeligt at mærke, hvor meget du holder af hende. Jeg tænker, at hun er heldig at have en veninde, som er så glad for hende. Samtidig er det vigtigt, at det ikke fylder for meget, da det lader til at gøre dig ked af det og sur på dig selv. Og det er netop det, du spørger om hjælp til.

Du skriver, at det er rigtig svært for dig, hvis du misser en dag i skolen, fordi du er bange for at hun er sammen med andre – uden dig. Det forstår jeg godt kan gøre dig bange og ked af det. Følelsen kommer nok fordi, at du er bange for at miste hende, fordi du holder så meget af hende.

De følelser du beskriver, lyder lidt som jalousi? Jalousi er en følelse, som vi alle oplever at have, mange gange i livet. Det er okay, at have den følelse. Men det kan være godt, at øve sig i, at den ikke styrer en. For mange kan det hjælpe, at snakke om det når man mærker jalousi. Ofte kommer de svære følelser til at fylde mindre, hvis man får sagt det højt. Måske har du en anden ven eller veninde, som du har tillid til og som du kan snakke med det om? Eller dine forældre eller en anden voksen, som du er tryg ved? Jeg tænker, at dine forældre måske kan hjælpe dig med følelserne, hvis de opstår på skiferien? Det kan være, at I kan lave en aftale om, at du kommer til dine dem, hvis følelsen opstår? De kan hjælpe dig med, at snakke om det eller finde på noget rart at lave. 

Du skriver, at du holder følelsen for dig selv, så din veninde ikke ved det. Jeg tror, at det vil være rart, hvis du kunne snakke med hende om det alligevel. Selvom det måske er svært. I et ærligt og kærligt venskab, kan man godt fortælle hinanden, hvordan man har det. Måske kan du sige: ” Jeg ved godt, at jeg ikke bestemmer over dig, men jeg har bare brug for at sige det højt”... Kan du mon sige noget i den stil, til din veninde? 

Derudover tænker jeg, at det måske kunne være en god idé, hvis du kunne finde nogle interesser eller en ven, som du også bruger noget tid sammen med - så du oplever at der er mange andre gode og sjove ting du kan lave med andre.

De bedste hilsner fra børnetelefonen. 

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat