Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mange problemer

Kære børnetelefon.

Jeg er en piger på 10 snart 11 år.

Jeg har virkelig mange problemer i skole. Jeg er dygtig, det siger min lære og mine forældre i vært fald. Jeg har eet som om at ved gang jeg bliver stillet et spørgsmål i klassen, at der går et sort tæppe for. Jeg har rigtigt svært ved at få venner selv om jeg har været der alle 5 år.

Jeg har en rigtig god ven R. Så har jeg nogle små venner J og M. I 7 klasse skal R flytte skole, jeg kan godt forstå hende, jeg vild selv gerne flytte skole. Jeg bliver ved med at spørge mine forældre om det,men de siger nej lige meget hvilken overbevisning jeg kommer med. Jeg lære ikke noget, opgaverne er for nemme og klassen larmer rigtig meget, så jeg ikke kan koncentrere mig i timerne. Jeg har ikke fortalt mine forældre at jeg ikke har så mange venner. Men jeg har virkelig lyst til at flytte skole. Jeg føler at jeg ikke høre til.

Hvad skal jeg gøre??????

Nogle gange dukker der tanker op i mit hoved om hvordan jeg kommer af med alle mine problemer. Det er mest selvmordstanker. Det har var bare en af mine problemer, jeg har virkelig mange. Jeg føler mig så ensom, som om at ingen vil være sammen med mig.

Jeg har mistet mange personer og dyr i mit liv. Jeg er begyndt at tænke “hvis jeg holder om med at elske nogen vil det ikke gøre ondt når nogle dør”. Jeg ved godt at det er en forkert tanke. Men nogle gange overvejer det.

Da jeg var 8 år mistede jeg min oldemor. Jeg var opkald efter hende. Aj nu begynder jeg at grade. Jeg kan ikke tænke på hende uden at grade. Hun var ligesom en helt for mig. Hun var den person jeg levede op til.

I 2016 skulle mig min søster og min oldemor have holdt 100års fødselsdag sammen. Men hun døde i 2014 den 31. oktober. På halloween, mig og min søster fik det af ved lige før vi skulle ud og rasle. Det var det værste det var sket for mig hele mit liv. Jeg ELSKEDE/ELSKER hende virkelig meget.

Jeg har det nogle gange som om at mine forælde bedst kan lide min søster, og nogle gange som om de ikke kan lide mig overhovedet. Jeg har det som om at jeg er sat til at skulle klare del kit liv uden noget hjælp eller nogen ved min side. Jeg har et liv som et mararidt. Mit liv stinker. Jeg har verdens værst liv. Jeg mister alle jeg holder af, det er forfærdeligt.

Jeg håbede at i kunne hjælp mig lidt. ???.

Pige, 10 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 10 år

Nogen gange kan livet føles som om alt er imod en. At have så mange svære tanker kan være udmattende. Du har skrevet det i et brev til BørneTelefonen. Det viser, at du rigtig gerne vil have det bedre. Og sådan har du selv taget det første skridt – sejt siger jeg bare og tak!

Det er rigtig hårdt at miste mennesker, man holder af. Tit ved man ikke hvor man skal gøre af sorgen og savnet. Og når du har mistet flere personer og dyr, kan det  føles så uretfærdigt. Og det er også uretfærdigt. Men du er sej. Og du kan godt komme igennem det her. For mange kan det faktisk hjælpe lidt at tale om dem, man har mistet. På den måde lever de stadig videre i ens verden. Kan du måske tale med dine søskende eller forældre om din oldemor?

Du må også huske på, at du stadig kan være venner med R. I kan snakke i telefon og måske se hinanden efter skole? På den måde kan I stadig være venner for hinanden. Kan det være en idé at prøve at være mere sammen med J og M i skolen? Det kan også være, du kan snakke med din lærer om det. Læreren har et ansvar for at alle i klassen har det godt. Du skriver, at du ikke har fortalt dine forældre, hvordan du har det i skolen. Det synes jeg, du skal gøre. Så de forstår dig og hvorfor du tænker på at skifte skole. Selvom det kan være svært, så kan det gøre at de måske bedre forstår, hvordan du har det. Også i forhold til at du føler, de bedre kan lide din søster. For mange kan det være svært at snakke med sine forældre. Det kan være en idé at vise dem det brev, du har skrevet sammen med svaret. Så tror jeg, de forstår det bedre.

Det er okay at tænke, at det hele kan være hårdt en gang i mellem. På den måde er det ikke forkert at have svære tanker – for det er faktisk normalt. Når man ved, at man har tænkt sådan, kan man gøre noget, så man ikke bliver ved at have det svært. Og det har du taget første skridt hen i mod. Det er vigtigt, at du får fortalt en voksen, hvordan du har det. Måske ved at vise brevet her?

Jeg håber, du finder mod til at få hjælp fra dem, der er tætte på dig.

Kærlig hilsen BørneTelefonen 

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat