Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mange problemer

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 10 år

Nogen gange kan livet føles som om alt er imod en. At have så mange svære tanker kan være udmattende. Du har skrevet det i et brev til BørneTelefonen. Det viser, at du rigtig gerne vil have det bedre. Og sådan har du selv taget det første skridt – sejt siger jeg bare og tak!

Det er rigtig hårdt at miste mennesker, man holder af. Tit ved man ikke hvor man skal gøre af sorgen og savnet. Og når du har mistet flere personer og dyr, kan det  føles så uretfærdigt. Og det er også uretfærdigt. Men du er sej. Og du kan godt komme igennem det her. For mange kan det faktisk hjælpe lidt at tale om dem, man har mistet. På den måde lever de stadig videre i ens verden. Kan du måske tale med dine søskende eller forældre om din oldemor?

Du må også huske på, at du stadig kan være venner med R. I kan snakke i telefon og måske se hinanden efter skole? På den måde kan I stadig være venner for hinanden. Kan det være en idé at prøve at være mere sammen med J og M i skolen? Det kan også være, du kan snakke med din lærer om det. Læreren har et ansvar for at alle i klassen har det godt. Du skriver, at du ikke har fortalt dine forældre, hvordan du har det i skolen. Det synes jeg, du skal gøre. Så de forstår dig og hvorfor du tænker på at skifte skole. Selvom det kan være svært, så kan det gøre at de måske bedre forstår, hvordan du har det. Også i forhold til at du føler, de bedre kan lide din søster. For mange kan det være svært at snakke med sine forældre. Det kan være en idé at vise dem det brev, du har skrevet sammen med svaret. Så tror jeg, de forstår det bedre.

Det er okay at tænke, at det hele kan være hårdt en gang i mellem. På den måde er det ikke forkert at have svære tanker – for det er faktisk normalt. Når man ved, at man har tænkt sådan, kan man gøre noget, så man ikke bliver ved at have det svært. Og det har du taget første skridt hen i mod. Det er vigtigt, at du får fortalt en voksen, hvordan du har det. Måske ved at vise brevet her?

Jeg håber, du finder mod til at få hjælp fra dem, der er tætte på dig.

Kærlig hilsen BørneTelefonen 

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat