Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Klasseskift

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 13 årige Pige

Mange tak for dit brev. Jeg kan godt forstå at du har lyst til at gå i klasse med din bedste veninde, når du kan få det meget bedre i hendes klasse.

Det må ikke være rart, at gå sammen med andre børn, som ikke forstår og respekterer den du er, og heller ikke respekterer dine ting.

Er det også det som sker derhjemme? At du oplever, du ikke bliver forstået, som den følsomme pige, du fortæller du er?

At du derfor føler at din familie, bare kigger underligt på dig, når du er ked af det?

Det er helt okay, at være følsom og også at vise det. Vi er allesammen forskellige som mennesker. Og det er også forskelligt hvordan vi håndtere vores følelser. Det er helt almindeligt.

Det kan være du oplever at du viser dine følelser mere, end andre i din familie? Det betyder ikke, at de ikke også har følelser, men de viser dem måske bare, på en anden måde end dig?

Jeg tror din mor gerne vil hjælpe dig med at prøve at skifte klasse, hvis du fortæller hende, det samme som du har skrevet til mig. Ligesom du selv har tænkt, at du gerne vil.

De fleste forældre vil gerne hjælpe deres børn. Det vil måske også være bedst, at din mor eller far, er med til at snakke med skolen og din lærer om et skift.

Det er selvfølgelig ikke sikkert, at der er plads i den anden klasse. Det kan være skolen har nogle regler om, hvor mange der må være i hver klasse. Det kan også være, at de gerne vil have at der er lige mange piger og drenge?

Måske er det derfor, den anden pige måtte vente i 2 år. Det kan sagtens have ændret sig til nu. Det er i hvert fald værd at undersøge, når du så gerne vil skifte til parallel klassen.

Jeg vil foreslå dig, at du får sagt til din mor, at du gerne vil snakke om din skole.
Så kan du fortælle hende, hvordan du har det i din klasse, og fortæller hende at du gerne vil skifte, så du kan gå i samme klasse, som din veninde.

Måske kan I fortælle det til en skole/hjem samtale? Så kan du også fortælle, at du ellers er glad for at gå på skolen.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat