Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

kan ikke klare skolen mere

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære smukke dig

Mange tak for dit brev til BørneBrevkassen, hvor du fortæller om din skoletræthed.

Hvor kan jeg bare godt forstå dine følelser omkring det at gå i skole, når det hele er så tungt lige nu… Det lyder bestemt ikke som om, det er nogen dans på roser…

Selvom jeg sagtens kan forstå dine følelser omkring det her, så tænker jeg også, at du har to år igen… Næsten uanset hvad du gør… I Danmark har vi jo undervisningspligt i 9 år, og dem mangler du et par stykker af… Når det er sagt, så er der jo andre alternativer til den klasse, du går i nu.

Du skriver, at du ikke er glad for din klasselærer, så måske du skal have fat i en afdelingsleder eller måske skolesundhedsplejersken til en snak om din trivsel… Jeg tænker, det er vigtigt, at du får fortalt, hvor skidt du går rundt og har det…

Nu ved jeg ikke, om der er mere end én 7. klasse på din skole, men hvis der er, så kunne et klasseskift og dermed klasselærerskift måske løse en del af problemet..? Et andet alternativ til folkeskolen, kunne være efterskole… Her kommer man lidt væk fra den almindelige skolegang og får også et andet forhold til lærerne for eksempel…

Hvis du får brug for at drøfte det med en anonym voksen, er du altid velkommen på BørneTelefonen på 116 111, hvor der sidder rådgivere klar til at hjælpe dig alle hverdage fra kl. 11-23 og lørdage fra kl. 13-17.

De bedste ønsker fra BørneBrevkassen

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat