Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg har det svært i skolen og med mig selv.

Hej.

Jeg er en pige på 14 som virkelig ikke har det godt i skolen. Mange gange har jeg svært hved at følge med, og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. jeg går i 8 klasse og allerede nu følger jeg, at jeg ikke kan holde til mere skole.

Jeg sider tit for mig selv med en opgave, og bare tænker “hvad er der galt med mig?” eller “hvorfor kan jeg ikke finde ud af det her?” De fag jeg har sværest ved er matematik og fysik/kemi.

Hilsen mig.

Pige, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Jeg kan godt forstå, at det kan være både svært og frustrerende, når der er noget, man har svært ved i skolen. Det har jeg også hørt fra mange andre på BørneTelefonen, som står i en lignende situation. Derfor er det også rigtig godt, at du skriver, så du ikke skal gå med de tanker selv.

Du skriver, at du mange gange har svært ved at følge med i skolen. Du skriver også, du har sværest ved matematik og fysik/kemi. Derfor tænker jeg også, om der er nogle gange, hvor du sagtens kan følge med? Eller måske nogle fag, du har lettere ved end matematik og fysisk/kemi?

Det er meget naturligt, at man har lettere ved nogle ting eller fag, end andre. Det afhænger af hvilke specifikke styrker, man har. At nogle opgaver eller fag er svære for dig, fortæller altså ikke noget om dig som person, men noget om hvilke styrker, du har, og hvor du måske skal arbejde mere for det.

Så selvom jeg sagtens kan forstå, at du kommer til at tænke, at der er noget galt, så tænker jeg ikke, at der er noget galt med dig.

Har du mon før snakket med nogen om, at du ikke føler, du har det så godt i skolen? Måske dine forældre eller dine klassekammerater? Måske dine klassekammerater også føler, at de har svært ved nogle af tingene i skolen? Så kan I måske hjælpe hinanden med, hvad I hver især er gode til.

Jeg vil også foreslå dig at snakke med en lærer i skolen og fortælle, hvad du synes, du har svært ved. Så kan I måske sammen finde frem til, hvad du og I kan gøre. Det kan måske være nogle andre opgaver, du kan øve dig på, eller noget ekstra hjælp i timerne.

Men måske du stadig skal have det i baghovedet, at det er naturligt, at man ved nogle opgaver, fag eller ting, skal arbejde mere for det, mens andre ting er lettere. Afhængigt af ens personlige styrker. Jeg tror på, at du med hårdt arbejde og lidt hjælp, kan få det bedre i skolen igen.

Jeg håber, at du kan bruge mine råd, og at du igen vil få det bedre i skolen. Ellers må du kontakte os igen, så taler vi om, hvad du så kan gøre.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat