Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg er nervøs

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej

Jeg fornemmer på dit brev, at du gerne vil kunne spille fodbold, som din veninde gør: At kunne kaste sig ud i spillet uden at tænke på, hvad andre tænker.

Det må føles lidt svært – men også inspirerende – at din veninde har så let ved at give sig hen til spillet. Selvom hun jo har lige så lidt erfaring med fodboldspillet, som du har.

For hende er spillet jo nok sjovere, fordi det er muligt for hende at være fuldt til stede i fodboldspillet – uden at tænke på andres vurdering.

Jeg kan godt forstå, du spørger:’hvordan gør hun det?’

Måske kunne du spørge din veninde helt åbent, for derefter at gøre noget af det samme, som hende? Måske har hun en måde at ‘gå til spillet på’, som du kan bruge?

Det er dog ikke sikkert, at din veninde ved, hvad der hjælper hende til at kunne spille ‘frigjort’ og være optaget af spillet med de andre.

Måske har hun flere gange end dig prøvet at være nybegynder og blive accepteret af andre alligevel. Måske har hun flere erfaringer end dig med at prøve nye ting – uden at blive hakket på af andre.

Der er nok også én ekstra ting, der måske står lidt i vejen for dig: For du har et godt øje til en dreng, du virkeligt godt kan lide. Når du generelt er ramt af usikkerhed og tanker om, hvad andre mon tænker ….så bliver usikkerheden nok ikke mindre af, at netop denne dreng kigger på. Sådan plejer det jo at være for de fleste, når man er en lille smule optagede af en bestemt person.

Men heldigvis kan man blive bedre til at koncentrere sig, om det man gør – uden at tænke på andres vurdering. Man bliver bedre ved at øve sig – og trodse det ubehag, man kan føle i starten, når man ikke er så god (til fx at spille fodbold).

Det er ret sjovt at blive bedre til spillet og kunne være med til at spille fodbold i frikvartererne. Ingen mennesker er jo gode i starten, og for nogle går det hurtigere at lære spillet, end for andre. Men alle kan lære at spille fodbold, og spillet er sjovest, når mange gerne vil være med. Fodbold kan give et godt sammenhold og noget at være fælles om i skolen.

Jeg håber derfor, at du bliver bedre til at slippe tankerne om, at du måske ser ud som en nybegynder – for det er jo svært at undgå, når du faktisk er nybegynder til fodbold!

Kærlig hilsen BørneTelefonen

 

 

 

 

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat