Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ikke glad for min gymnasieklasse

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 17 år

Som du ved, er et efterskoleophold noget helt særligt, som kan være svært at sætte ord på. De fleste, der har gået på efterskole, ved, at man på kort tid lærer en masse mennesker at kende. Faktisk vil man ofte være meget hurtigere til at knytte venskaber på en efterskole end andre steder. Grunden til det er, at man er meget intens sammen. Derudover er mange efterskoler virkelig gode til at ”dyrke” det sociale ved at skabe nogle gode rammer, fx ved introarrangementer osv. 

Desværre er det ikke alle gymnasier, der er lige så gode til at have fokus på det sociale - og det er ærgerligt. Ofte er det de unge, der selv skal sørge for at gøre noget for sammenholdet. Fx ved at lave forfester, hvor alle fra klassen bliver inviteret eller andre arrangementer, der kan gøre, at klassen får et fællesskab. 

I dit brev spørger du, om du skal flytte klasse - og jeg kan godt forstå, at du har den tanke. At flytte klasse kan nogle gange være den helt rigtige løsning. Andre gange vil det være bedre at ”blive” og måske arbejde på at ændre nogle ting. Så du skal selv mærke efter. En ide kan være, at du laver en liste med fordele og udfordringer ved at skifte klasse. Det kan nogle gange hjælpe en med at få øje på svaret. Du kan jo prøve, hvis du har lyst?! 

Jeg synes dog alligevel, at der er flere ting i dit brev, der viser noget positivt, så det måske er værd at give klassen en chance mere?!  Man behøver nemlig ikke at have alt til fælles. Indimellem kan det være mindre ting, der gør, at man stille og roligt opdager hinandens kvaliteter. Måske nogle kvaliteter, som man ikke lige opdagede i starten. Måske er der nogle, du deler film- eller musiksmag med? Det kan også være, at I har den samme fritidsinteresse? Eller noget helt andet..  

En anden positiv ting, som du har lagt mærke til, er, at drengene er venlige. Måske har du allerede en masse pigeveninder fra efterskolen, så måske vil det også være rart med en drengeven? Det er i hvert fald også en mulighed. Det handler jo om, at ens nye venner skal tilføje noget ”nyt" til ens liv. Man skal jo ikke erstatte en veninde, man allerede har et andet sted. Mon du kan følge mig? 

Jeg håber, du har fået et par ideer til, hvad du kan prøve. Husk, at du altid er velkommen til at ringe eller skrive igen. 

De bedste hilsner
BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat