Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

hvordan bliver jeg set som mere end en overklasses klogeåge?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige 11 år,

Det er rigtig svært, når andre kun kan se 1 af de 1000 ting man rummer – og slet ikke kan se alt det andet man også er.

Så det er slet, slet ikke overfladisk at du er ked af, at dine kammerater har så lidt viden om hvem du er.

Men løsningen er ikke at være ”mindre klog” eller få ”dårligere karakterer”.

Tværtimod skal du være både glad og stolt over at du er en kvik pige, der har let ved at lære. Det er en værdifuld egenskab at have.

Det kan nogen gange være svært at få lov til at vise flere sider af sig selv i en klasse, og hvis man samtidig er lidt genert, så kan det være ekstra svært at få lov.

Jeg tænker, der er flere forskellige ting du kan gøre, for at hjælpe dine klassekammerater til at få øjnene op for hvilken dejlige pige du er:

Tænk på noget du godt kan lide og som gør dig glad, som ikke har noget med skolen at gøre. Og find ud af om der er andre i din klasse der kan lide det samme. Så er der nemlig god mulighed for at starte en snak om det. Og det kan være første skridt til at lære hinanden lidt bedre at kende.
Fortæl dine forældre, at du gerne vil have at din klasse ser andet end det at du er klog. Måske har de nogle gode idéer til noget. Måske kan I inviterer pigerne til en film-hygge-eftermiddag? En frokost hvor I bager jeres egen pizza? Eller noget andet hvor I kan hygge jer sammen og grine, uden at det handler om skolen.
Du kan fortælle din lærer at du gerne vil have, at klassen opdager at du er meget mere end en klog pige. Læreren kan så hjælpe hele klassen til at se flere positive ting hos hinanden, end dem de allerede har fået øje på. Måske skal reglen være, at næste gang I roser hinanden i klassen, må man ikke sige noget man har sagt før?

Selvom det kan være svært at ændre vaner, så kan du måske også prøve at sige noget til en eller flere af klassekammeraterne, som ikke er ”rettende”? Måske kan I tale om en film, noget på Youtube, noget musik, kantinen eller noget andet?

Måske opdager de det ikke lige til at begynde med, men hvis du kan gøre det til en vane, så vil de med tiden nok vænne sig til det. Og så bliver det lettere for dem, at lære dig bedre at kende.

Jeg håber du kan bruge en eller flere af idéerne. Ellers er du meget velkommen til at ringe eller skrive igen.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

 

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat