Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvodan kommer jeg ind i klikke

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Jeg kan godt følge dig i, at du vil være med i en klike. Det ved jeg er noget, som de fleste børn og unge tænker på. Det kan nemlig være rigtigt svært at føle, at man er med i fællesskabet, hvis man feks. ikke er med i en klike.

Du skriver, at de piger, du gerne vil være sammen med er ligesom dig med at de piger, du helst vil være sammen med, opfører sig lukkede og kostbare over for dig. Nogen kan det handle om usikkerhed på hinanden. De og du kan være usikre på hinanden, og nogen kan være usikre på, om du "tager" en vendinde fra en, tager ens plads i kliken. Måske er det nogle af de usikkerheder, der medvirker ti, at de kommer til at virke lukkede og kostbare?  Måske er det dig, der skal inviterer dem hen til dig eller hjem til dig?

Eller måske vil det være godt for dig, at opsøge nogle af de andre piger i klassen. Nogle gange kan man nemlig blive positivt overrasket over, at dem man først ikke troede ville blive ens venner, rent faktisk er dem man bliver bedste venner med.

Jeg ved ikke, hvad dine erfaringer er med at være i en klike, hvor man ligner hinanden? Er det en fordel eller er der også ulemper ved det? Det kan du måske tænke over og se, hvad du synes er bedst at gøre for dig...

Det kan jo også være, at pigerne i klassen, i virkeligheden er generte og at det er derfor de ikke kommer hen og snakker med dig. Måske er det så dig, der må tage det første skridt til at få snakket med dem.

Jeg håber, at du snart finder nogen at være sammen med i skolen. Ellers kan du også få hjælp hos en lærer på din skole, håber jeg.

Kærlig hilsen BørneTelefonen.

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat