Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad er en kontaktperson???

Hej Børnetlf,
Det måske ikke et særlig vigtigt brev men for mig er det!
Har bare et spørgsmål hvad er en kontanktperson enlig?

15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dig på 15 år

Tak for dit brev og dit vigtige spørgsmål. Hvor er det godt du har skrevet til Børnetelefonen for at få svar.  Jeg kan godt forstå du er nysgerrig og gerne vil vide, hvad en kontaktperson er.

En kontaktperson er et støttetilbud til et barn eller en ung. Kontaktpersonen knyttes til børn og unge, der har behov for støtte eller vejledning i dagligdagen. Det kan også være til hele familien. Det er kommunen, der vurderer, om den unge eller familien har brug for en kontaktperson. Kontaktpersonen kan for eksempel støtte barnet eller den unges fritidsliv, skolegang, uddannelse, yde støtte i at komme op om morgenen, eller ved transport. Det kan også være i forbindelse med andre svære livssituationer. De opgaver som kontaktpersonen skal hjælpe den unge med, bliver fastsat i en handleplan af kommunen.

En kontaktperson kan også være til rådighed, når den unge har behov for en voksen at tale med.  Kontaktpersonen kommer der, hvor den unge har brug for det. Kontaktpersonen er en person, som den unge kan føle sig helt tryg ved. Man kan tale om alt med sin kontaktperson. Kontaktpersonen vil prøve at hjælpe den unge så godt som overhovedet mulig.

Hvis man er I en situation, hvor man ikke har det godt derhjemme, og man syntes man har brug for en kontaktperson, kan man få en bisidder fra Børnetelefonen. Bisidderen er en af vores søde rådgivere fra Børnetelefonen. Bisidderen kan hjælpe med at tage kontakt til kommunen og gå med til møder. På den måde kan man blandt andet få en kontaktperson. For at få en bisidder, kan man enten  ringe eller skrive til Børnetelefonen på 111 116.

Det kan også være forældrene, der kontakter kommunen for at få en kontaktperson. Det kan enten være for at få hjælp til forældrerollen eller til den unge.

Jeg håber virkelig, at du kan bruge mit svar. Hvis der stadig er ting du er i tvivl om, er du velkommen til at skrive igen eller ringe eller logge på chatten på 111 116. Der er altid en sød rådgiver som er klar til at hjælpe.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat