Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Høj intelligens

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære

Tak for dit brev. Det er dejligt, at du har haft lyst til at prøve at skrive til os. Jeg kan godt se, at du står i en slags dilemma omkring skoleskift/ikke skoleskift pga. dit intellekt.

Først
vil jeg sige til dig, at det er dejligt at læse, hvor glad du er for dine kammerater på din skole. Det er, tænker jeg, en vigtigt ting for at kunne trives med sin skolegang. Du fortælle at du er medlem af "Gifted Children". På deres hjemmeside, er der en liste over skoler, der har fokus på højt begavede børn. Du kan finde den under fanen "forældre". 

Jeg kan forstå, at du har haft en snak med skolen om du kan få nogle lidt mere udfordrende opgaver, så skolen ved, at det er et stort problem for dig. De skal faktisk sørge for, at alle børn bliver udfordret i forhold til deres individuelle niveau. Jeg er i tvivl om dine forældre også har talt med skolen? Det er nok vigtigt, at de er med, for de kender dig jo rigtig godt og ved også noget om hvad du oplever.

Jeg kan godt forstå, at du føler, det er et problem, hvis ikke du bliver udfordret nok i klassen, og hvis lærerne ikke kan gøre mere for dig på den skole, du går på nu. Måske ved UU-vejlederen i din kommune hvad der findes, og hvad der passer til dig i det område, hvor du bor. Hun vil også kunne fortælle dig om de forskellige gymnasier, der findes og hvilke hjemmesider, du kan gå ind på og læse om, hvad de kan tilbyde dig. Jeg er sikker på, at der nok skal findes et gymnasium til dig, hvor du vil blive udfordret. Mange højt begavede børn er ikke vant til at lave lektier eller bruge meget tid på skolearbejde. Derfor er der en del, der oplever at skulle øve sig på det, når de starter i gymnasiet. Det kan være en udfordring, for der stilles andre krav i gymnasiet, til fx aflevering af opgaver, end i folkeskolen. Der er simpelthen flere lektier!

Har du tænkt på måske at blive i din klasse og så søge lidt faglig udfordring i din fritid i form af kurser? Det kunne være en interesse for noget, du har, som du så kunne dyrke lidt dybere. Folkeuniversitet har mange små aftenkurser, som du kan læse om på deres hjemmeside. Sport, kunst eller musik kan også være gode aktiviteter for børn som dig, der gerne vil udfordres.

Jeg håber, du kan finde mod og overskud til at få snakket med enten skolen eller UU-vejlederen, så du kan få den udfordring, der skal til for at det giver mening for dig at gå i skole. Men sørg for at dine forældre hjælper dig!

Du kan altid ringe til BørneTelefonen 116 111, som er et gratis anonymt nummer, hvor der sidder voksne klar til at snakke med dig.

Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat