Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hjælp tror min bedste ven er en tyv.

Hej

jeg er en dreng på 14 år

de sidste par uger er der blevet stålet en masse ting fra idræt

jeg så min ven sjæle en blyant og han kikkede rundt for at se OL der var nogen der kikkede

og idag da vi havde idræt var han 2 gange op i idræt omklædningen og min ven fik stjålet 700kr og min bedste ven var den eneste der havde været der oppe

men jeg tør ik sige noget det ville ødelægge vores ved skab og kan jo ik bevise det er ham

Plz hjælp mig med hvad jeg skal gøre

med venlig hilsen M

Dreng, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 14 år,

Det er ikke rart at gå rundt med den mistanke om sin bedste ven, men jeg kan godt forstå, hvorfor du har den.
Når du har set din ven tage en blyant, og så har han samtidig været væk i idrætstimen, lige når der er én, der har fået stjålet 700 kr.

Jeg kan godt forstå, du ikke har lyst til at spørge ham direkte, når du ikke kan bevise, det er ham. Hvis du får sagt, at du tror, det er ham – og det så ikke er ham – bliver han nok ked af det. Måske kunne du i stedet spørge ham, hvem han tror, det er, der stjæler? Måske kunne du spørge ham, om han så nogen i omklædningsrummet den dag, der blev stjålet 700 kr. og så se, hvordan din ven reagerer på det?

Måske svarer han bare, at han ikke så nogen, men uanset hvad ved han så i hvert fald, at du er opmærksom på, der er én, der stjæler. Selvom der måske ikke kommer så meget ud af det med det samme, kan du, hver gang noget bliver stjålet, spørge ham, hvem han tror, det er. Måske kan du også sige, at du synes, det er mega synd for dem, der får stjålet deres ting, og at det er nederen eller ubehageligt, at der er én, der stjæler. Hvis det er din ven, der har taget noget, kan du måske påvirke ham til at stoppe med at gøre det på den måde.

I mellemtiden kan du måske prøve at lægge de ting, du synes, du har fornemmet omkring din ven og tyverierne lidt til side – og ikke gøre mere ved det lige nu – indtil du oplever flere ting.

Det vil også være en rigtig god idé at tale med dine forældre om det, så du ikke går rundt med alle de tanker alene. Det kan nemlig være enormt ubehageligt. Det kan være rart at få talt med nogen om det, så man ikke føler, man skal gå rundt med en hemmelighed.

Hvis du ikke synes, du kan tale med dine forældre, er du også altid meget velkommen til at SMS’e eller ringe herind til BørneTelefonen på nummer 116 111.

Jeg håber, tyverierne stopper – og at du ikke længere behøver bekymre dig om din vens mulige uvane, men bare kan nyde at være venner.

De bedste hilsner
BørneTelefonen

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat