Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hjælp passivrygning og Sport på plan

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på snart 15 år,

Dejligt og ærligt brev du har skrevet. Jeg bliver helt varm i hjertet af at læse dine refleksioner.

Ja, det kan være super svært at være nysgerrig på den verden, der kommer til dig nu med din alder og samtidig holde fast i sig selv. Derfor er det godt, du skriver og får dine tanker vent.

Jeg læser dit brev, som at du er en pige, der er tro mod dig selv og dine værdier. Det skal du holde fast i. Det betyder ikke, at du ikke kan hænge ud med de seje piger, som du kalder dem. Det, der bare er vigtigt for dig, er, at du forsætter med at holde fast i det liv, som giver dig mening, for du er nemlig også sej, at være så dedikeret til din sport.

Det er helt naturligt, at det er sjovt at høre på dem, som har haft sex, drikker og går til fest. Det er også meget naturligt at blive lidt usikker på, hvor man ser sig selv i det hele. Og da tænker jeg, at du er med på den måde, som giver dig mening, og hvis du er tydelig i det, vil der også være respekt omkring dig og dine valg. Det betyder ikke, at de ikke også er nysgerrige på, hvad sporten giver dig, f.eks. hvorfor er det så vigtigt for dig med sport, det tænker jeg godt, de kan finde på at spørge om.

Det er en super vigtig snak at have med sine veninder og venner, fordi det er med til at give den respekt, som er vigtig for, at vi har mod til at være den, vi er.

Har du mon snakket med nogen af dine sportsvenner, om de er begyndt at opleve det samme som dig? Måske har de ikke det samme mod som dig til at sætte ord på det, som de oplever. Jeg tænker, hvis du holder fast i dit mod, at det kunne være en rigtig god snak at have sammen med dem af dine sportsvenner, som du har fortrolighed med.

Til sidst vil jeg sige til dig, at du er heldig at have venner i sporten og udenfor for sporten. Det er altid godt at have flere miljøer at være i. Det gør også, man ikke bliver så sårbar, hvis det ikke fungerer det ene sted en dag.

De bedste sports hilsner fra Børnetelefonen

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat