Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Han rør mig

Hej Børnetelefonen

jeg er en pige på 15 år, jeg er lige begyndt på efterskole, for en uge siden. Jeg har fået en del venner og vi er hurtigt blevet meget tætte. Vi krammer og hygger meget.

Der er bare en dreng som udnytter det hver gang vi krammer eller lig. på at røre mig på mine private områder. Det gør mig meget forvirret og ked af det, for han har nemlig en kæreste, og jeg ved ikke hvordan jeg får sagt fra, jeg har nemlig overhoved ikke lyst til at være sammen med ham, eller medvirke i at han er utro.

Jeg siger tit til ham at han skal tænke på sin kæreste, men kort tid efter er han der igen. Han er egentligt en god ven men jeg ville bare ønske at jeg vidste hvad jeg skal gøre eller hvordan jeg for sagt fra.

Hilsen den forvirrede

Pige, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15

Hvor er det dejligt at læse, at du har fået en del venner, og at I hurtigt er blevet tætte. Det er rigtigt ærgerligt, at der er en der ødelægger det ved at træde over grænsen og røre ved dine private områder – det er ikke okay!

Jeg kan forstå, at det gør dig forvirret og ked af det. Det er rigtigt flot, at du har sagt til ham, at han skal tænke på sin kæreste, men jeg tænker på, om du har været tydelig nok? Måske tror han, at du siger fra, fordi han har en kæreste, og ikke fordi du ikke vil have det. Du skriver, at du gerne vil vide, hvordan du kan sige fra. Jeg tror, at en som ham skal have sådan noget at vide meget tydeligt. Kunne du mon have mod på at sige direkte til ham, at du ikke kan lide, at han rører ved dig, og at du ikke har lyst til at være sammen med ham på den måde, uanset om han har en kæreste eller ej?

Jeg ved godt, det kan være svært at få sagt – jeg tænker derfor på, om det kan være rart for dig at få en til at hjælpe dig? Måske en af dine nye venner/veninder eller måske en voksen på efterskolen? Hvad tænker du om det? Det er helt okay at bede andre om hjælp, når man er i en svær situation! Andre unge, der skal snakke med nogen om noget svært, fortæller, at det kan være lettere, hvis man skriver det – så en mulighed er måske, at du viser den, du vælger at tale med, dit brev og mit svar – tror du, at du har mod på det?

Hvis du har mod på at fortælle det til en voksen på skolen, tænker jeg, at læreren kan hjælpe dig med at få det sagt, måske kan I sammen tale med ham om det. Du skriver, at I alle sammen krammer og hygger meget – det er super dejligt, at I har et tæt fællesskab. Jeg tænker, at de voksne også skal tage en general snak med jer om, hvor jeres grænser går, hvordan man udtrykker dem, hvordan man læser andres signaler så man selv undgår at komme til at træde over andres grænser?  Hvad tænker du om det? Kunne du foreslå dem det?

Jeg håber, mit svar har givet dig nogle ideer til, hvad du kan gøre. Hvis ikke er du velkommen til at skrive ind igen eller ringe, chatte eller sms til BørneTelefonen på 116111.

Mange tanker og hilsner fra BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat