Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Gymnasie elev

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære ”pigepå 17”.

Mange takfor dit brev. Hvor er det bare en svær situation, du er havnet i. Søvn er forfærdeligt at undvære, så jeg forstår virkelig godt, at du har svært ved at samle dig om lektier og skoledag…

Når jeg læser dit brev, tænker jeg som det første, at lægen da skal gribe bolden igen og få undersøgt, hvorfor du ikke sover ordentligt om natten…? Jeg er ikke læge og kan på ingen måde komme med et bud på, hvad der kan være i vejen… hvis der er noget i vejen… Nogle mennesker har bare sværere ved at sove end andre, så det kan jo være, at du hører til dem...

Hvis jeg skal give dig et par forslag til, hvad der måske kan hjælpe dig… Så tænker jeg, at meditation kunne være en løsning… Mange folk med søvnproblemer har for mange tanker i hovedet, og de forstyrrer deres nattesøvn. Meditation er med til atskabe ro i krop og sind, måske kunne det afhjælpe dine søvnproblemer. Man kan låne CD’er med meditationsøvelser på biblioteket. Stille afslapningsmusik, kan også hjælpe nogen til at slappe af og falde i søvn.

Nu ved jeg jo ikke, om problemet er at falde i søvn om aftenen eller om du vågner mange gange i løbet af natten… Men hvis det er om aftenen problemet ligger, så kunne det måske være en god idé at læse en god bog eller måske lytte til en lydbog inden du skal sove, for på den måde at tænke på noget andet og få ro i kroppen og tankerne…

Det er svært at sige, hvad der er det rigtige for dig… Selvfølgelig ville det være rart at gennemføre din studentereksamen, når du er startet, men hvis det ikke er muligt, fordi du ikke er i stand til det, så kunne et sabbatår fra skolen måske være en mulighed…?

Under alle omstændigheder, så tror jeg det ville være en god idé for dig at tage en snak med dine lærere, så de måske kan få en forståelse for, hvad der ligger tilgrund for den manglende energi…

Hvis du få rbrug for at drøfte det med en anonym voksen, er du altid velkommen på Børnetelefonen på 116 111 eller UngeChatten, hvor der sidder en rådgiver klar til at hjælpe dig alle hverdage fra kl. 11-23.

De bedste ønsker BørneBrevkassen

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat