Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Gymnasie egnet.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære S...

Tak for dit brev. Det er dejligt at høre, at du arbejder godt i skolen og gør hvad du kan for at blive gymnasieegnet, når det er det du ønsker.

Det lyder som en god ide at begynde at række hånden noget mere op i timerne, hvis det er noget du ikke gør så meget i forvejen. Dels giver det jo lærerne et bedre indtryk af hvad du kan og hvor du har brug for hjælp, og dels er det også en god træning i at komme frem med dig selv. Det er også godt at kunne, når man starter i gymnasiet.

Med hensyn til de enkelte fag, og der hvor du trænger til at forbedre dig, synes jeg, at du skal spørge dine lærere om, hvad du kan gøre, for det kan de svare mere præcist på. Og husk at lærerne jo er der for din skyld og at du godt kan stille krav om at de skal hjælpe dig med det der er svært!

Jeg kan jo ikke vide det, men jeg vil gætte på, at du godt kan blive erklæret egnet. Det er jo i høj grad brug for gymnasieelever, der er flittige og som aflever til tiden og alle de andre ting, som du nævner. Lærere er som regel vilde med engagerede elever- både i folkeskolen og i gymnasiet, så hvis du fortsætter den gode stil, så tænker jeg, du har et godt udgangspunkt...

Held og lykke med det.
Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat