Brev

Græder over skole

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Nogen gange kan det være svært at finde ud af, hvad man egentlig er ked af. Men du er ked af det, når du skal i skole – så har det nok noget med skolen at gøre.

Kunne du og dine forældre sætte jer sammen og lave en liste over de gode ting ved din skole/klasse og de ikke gode ting ved din skole/klasse.

På den måde kan det blive lidt nemmere at finde ud af; hvad der gør dig glad ved skolen/klassen og hvad du bliver ked af ved skolen/klassen.

Når I har fundet nogle svar på de ting, så kan I også komme igang med at finde ud af, hvad der skal til for at du trives i skolen/klassen.  Det kan I også tale med skolen om, så dine lærere også kan hjælpe med, at du får det godt i skolen/klassen.

Det er ikke godt at gå og være ked af det i lang tid. Man kan godt have dage eller et stykke tid, hvor man ikke lige synes, at alt er super sjovt. Men det skal ikke være i lang tid, så er der brug for hjælp til at få det bedre.

Jeg kan godt se, at hvis du skulle skifte skole, så skulle du helst få det godt på den nye skole. Derfor er det godt, at I starter med at finde ud af, hvad der er godt og ikke godt ved den skole/klasse du går i nu. Ellers kan det være, at det heller ikke bliver godt på en anden skole, hvis du skulle skifte.

Jeg håber, at I finder ud af, hvordan du kan få det godt i skolen/klassen.

Du lyder til at være en dejlig pige, som kan mærke, at du ikke har det det helt godt. Det er så sejt, at du gør noget for at få det bedre.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat