Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Gør jeg noget forkert?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Jeg kan rigtig godt, forstå at du er forvirret og at det svært at finde ud af, hvad der er bedst for dig. Godt, at du har skrevet her.

Du spørger om det er okay, at du tager dine fridage. Det kan være svært at give et præcist svar på. Egentlig tænker jeg, at det lyder som en rigtig god idé og som en løsning, der fungerer rigtig godt for dig.
Det bekymrer mig, alligevel lidt, at du efterfølgende kan have svært ved at komme i skole igen. Du skriver, at du er bange for, at de andre er onde, selvom du aldrig har oplevet at de var det. Jeg synes, at det er vigtigt at være opmærkosm på denne tanke.

Jeg tænker, at det kan være en god idé, hvis du kun tager én enkelt fridag ad gangen. Så er det måske ikke helt så svært at komme af sted dagen efter. Det vil jeg foreslå dig, at tale med din mor og lærer om.

Om det vil være en god idé at gå i specialklasse, er heller ikke helt let at svare på. Men jeg forstår godt dine tanker i den forbindelse. Det er dog ikke sikkert, at du vil møde mere forståelse i en spacialklasse, da det lyder som om, at din nuværende klasse har en god forståelse for din situation.

Jeg kan læse, at du lige er startet på en ny skole og også en ny klasse. Dette er selvfølgelig lidt svært, særligt i starten. Men du skriver, at der er nogle søde piger og jeg kan forstå, at du selv gør en del for at få nogle gode venner. Det skal du have stor ros for!

Jeg vil foreslå dig, at tage en snak med din lærer om de ting, du skriver her. Det kan være, at det ville være godt, for hele klassen, hvis I tog en fælles snak i klassen om autisme. På den måde vil de bedre kunne forstå dine fridag. De vil få et indblik I, hvordan du oplever verden, hvad du er rigtig god til og hvad du kan have lidt sværere ved. Jeg ved, at der er andre børn som også tager fridage, fordi det kan være for hårdt med en fuld skemauge i skolen, og nogle har en kortere skoledag - ikke pga autisme, men fordi det er for krævende og hård at være i skolen i mange så mange timer.

Når jeg læser hele dit brev, tror jeg godt, at det kan lykkes for dig at blive i klassen. Men du skal selvfølgelig have det godt. Og det skal de voskne altså også hjælpe dig med at få.

Jeg vil fortælle dig, at du altid kan ringe til BørneTelefonen på 116 111. 

Kærlig hilsen

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat