Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Gik om

Hej

jeg gik om i 4 klasse og fik aldrig af hvede hvorfor nu går jeg i 6. Klasse og føler mig udenfor fordi at de er et år mindre en mig

så kan jeg godt rykke op igen?

Eller skal jeg prøve at skrifte skole

Dreng, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Hej dreng på 14 år.

Prøv at start med at finde ud af, hvorfor du gik 4 klasse om. Der har helt sikkert været en grund til det. Det kunne måske også være meget rart for dig at vide, hvorfor du gik om? Du kan prøve at spørge dine forældre om det. Eller du kan spørge en af lærerne på din skole. 

Du kan også spørge skolen, om det er muligt at komme tilbage i din gamle klasse. Skolen skal selvfølgelig snakke med dine forældre om det også. Jeg ved ikke, om det kan lade sig gøre. Det kommer nok an på, hvad årsagen var til, at du skulle gå et klassetrin om. Men man kan altid spørge. 

Jeg synes ikke, at du skal tænke så meget over jeres alder i klassen. Selvom du er 1 år ældre end dine klassekammerater, så kan du godt have en masse tilfælles med dem. Er det måske fordi I ikke har de samme interesser, at du føler dig udenfor? 

Hvis du føler dig udenfor i din klasse, så synes jeg også, at du skal fortælle det til en lærer. Du kunne fortælle det, samtidig med, at du spørger dem om det andet. Det kunne måske være en god idé, hvis der blev holdt et møde med dig, dine forældre og nogle fra skolen. I kunne sammen finde ud af, hvordan du kunne få det bedre i skolen og i klassen. Det er dine lærers ansvar, at du har det godt i klassen, så de skal hjælpe dig. Det er altså vigtigt, at du fortæller dem det, så de får muligheden for at hjælpe dig. 

Det er svært at svare på, om det ville hjælpe at skifte skole. Det er igen noget du må prøve at snakke med skolen og dine forældre om. Det er dem, der kender dig bedst og nok dem der kan give dig det bedst råd. 

Hvis I finder ud af, at du skifter skole, så er det vigtigt, at I besøger den nye skole - og du finder du af, om du vil få det bedre i den nye klasse. 

Det er vigtigt, at du får det godt i skolen og det er, der nogle voksne, der skal hjælpe dig med at få. 

Kærlig hilsen

BørneTelefonen. 

 

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat