Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Gamle venskaber

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13

Jeg kan godt forstå, at det er svært, det du gennemgår lige nu.
Det kan være rigtig vanskeligt at skifte skole. Alle lærere og børn er nye og stedet er nyt. Måske der også er helt nye regler og måder at gøre tingene?
Derfor er det også helt normalt, at man i starten af et skoleskift søger tilbage til og holder fast i gamle, tætte venskaber. Det giver en tryghed, som man har brug for.
Men nu oplever du, at I stille og roligt glider fra hinanden og det er faktisk helt naturligt.
Selvom man har sociale medier og andet til at kommunikere gennem i, så er det, som du selv skriver: Dine veninder og dig befinder jer lidt i to forskellige verdener.
Det der før bandt dig sammen med veninderne gør det måske ikke længere?

Jeg tror ikke, at veninderne har mistet interessen for dig, men de er blot blevet ramt af afstands-effekten og hverdagen med lektier, fritidsjob og interesser.
Hvis der kommer fysisk afstand mellem venner, så går man fra at have set hinanden hver dag til slet ikke at se hinanden. Det gør at det kan være rigtig svært at snakke på samme måde, som man har gjort før. Pludselig giver det ikke mening at brokke sig over matematiktimen eller den madpakke, man har fået med, for de tidligere veninder var der ikke, mens det skete.Så kan det er svært at forklare dem eller for dem at forstå. Men nogle gange fører livet dig tilbage til tidligere veninder og man kan blive lige så tætte, som man var engang. Det kan være, at I kan aftales at mødes?

Nu er du til gengæld på en ny skole og jeg tænker det er tid til, at du også kaster energi efter at finde et par gode veninder i din nye klasse?
Måske pigerne i din nye klasse meget gerne vil dig, men du har haft svært ved at lukke dem ind, fordi de gamle veninder har fyldt meget hos dig. Giver det mening?

Du skal ikke glemme de andre veninder, men nærmere se på det som en mulighed for at finde nye veninder. Veninder kan man aldrig få for mange af.

Men hvis du pludselig føler dig ensom på den nye skole, så er det vigtigt at du hurtigt siger det til en lærer eller dine forældre, så I sammen kan få den følelse væk.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat