Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

For knyttet til lærer

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år. 

Det lyder som om, at det har været hårdt for jeres klasse med alle de skift. Det er bestemt ikke meningen, at det skal være på den måde. Så hvor er det bare uheldigt.

Jeg tænker ikke, at du knytter dig for meget til dine lærere. At man godt kan lide sin lærer, og knytter sig til dem, betyder meget for, hvordan man har det i klassen. Det betyder også meget for, at man lærer nyt, at man har det godt med sin lærer.

Det er helt okay at være ked af det, når man skal tage afsked med nogen, man godt kan lide. Der er måske også andre i din klasse, som har det som dig? Har I mon talt om det?

Mit forslag er, at du taler med din mor og din far om, hvordan du har det og hvad de mange lærerskift betyder for dig. Man kan nemlig godt blive lidt stresset af de mange forandringer. Og det kan betyde, at man bliver mere ked af det og har svært ved at sove. Det er vigtigt, at du deler dine tanker med nogen, som du stoler på. Dine forældre har pligt til at hjælpe dig, så du har det godt og udvikler dig.

Dine forældre har mulighed for at tale med de andre forældre i klassen og med skolelederen om, hvad det betyder for klassen med de mange lærerskift. Der kan måske findes nogle løsninger, som er gode for alle i din klasse. Det er vigtigt, at skolen ved hvor meget det påvirker dig og dine klassekammerater. Der er ikke noget at sige til, at det har været svært for jer. 

Tænk på hvor meget tid, man faktisk bruger i skolen. Derfor er det rigtig vigtigt, at der er rart at være. 

Jeg håber, at du kan bruge mit svar til at få lidt ro på. Og at dine forældre får talt med skolen om, hvor meget det påvirker dig. Dine forældre kan også hjælpe dig med at få ro, når du skal sove. 

Mange hilsner fra BørneTelefonen

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat