Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Føler mig udenfor

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Tak for dit brev. Hvor er det godt, at du skriver ind om, hvordan du har det for tiden. Jeg kan høre, at du føler dig udenfor og overset, når de andre i din klasse skriver sammen på de sociale medier. Det kan jeg virkelig godt forstå ikke er særlig sjovt.

På BørneTelefonen snakker jeg med andre børn og unge som også føler sig overset, fordi vennernes samtaler ofte foregår på de sociale medier. Det fortæller jeg dig, fordi det kan være rart at høre, at du ikke er alene om at føle sig udenfor fællesskabet på de sociale medier. Det kan for nogen føles som et tog der kører forbi en, så man ikke kan komme med. Mon det også er sådan, du har det, fordi dine forældre har besluttet, at du ikke må få Snapchat eller andre sociale medier endnu?

Dine forældre har ret til, at bestemme hvordan de vil opdrage dig og hvad de synes er bedst for dig. Det betyder at de godt kan bestemme nogle ting, som du ikke er enig i, så længe de stadig passer godt på dig. Men du har også ret til at sige din mening og fortælle dem, hvordan du har det med deres beslutning om, at du ikke må bruge sociale medier før du er 13 år. Rettigheden til at udtrykke din mening, står skrevet i Børnekonventionen.

Jeg fortæller dig om en rettighed du har, fordi jeg tænker at, du måske kunne fortælle dine forældre, hvorfor du har interesse i at komme på de sociale medier. Du kan fx sige “De andre fra min klasse snakker sammen over de sociale medier og det gør, at jeg føler mig udenfor. Jeg vil rigtig gerne være en del af fællesskabet”. På den måde kan de måske forstå, hvorfor det er vigtigt, at du får lov til at bruge sociale medier.

Jeg vil også rigtig gerne give dig nogen andre ideer til, hvordan du kan komme ud af den følelse af at være udenfor. Jeg håber, at du kan bruge dem.

  • Tal med en lærer. Hvis det er med vennerne i skolen, hvor du føler dig udenfor, så kan det være godt at tale med en lærer. Læreren kan hjælpe jer med at starte aktiviteter i klassen, så i kan blive bedre venner. Læreren kan måske også hjælpe dig med at forklare dine forældre, om din situation…
  • Tal med en voksen. Hos BørneTelefonen ved vi, at det kan være en stor hjælp at tale om ensomhed eller at føle sig udenfor. Har du en forælder, bedsteforælder eller lærer du kan tale med? Hvis det er svært at fortælle om følelserne, så kan du skrive det i et brev. Du kan enten selv skrive det eller bruge BørneTelefonens skabelon her: skriv det.
  • Fritidsklub. Du kan også undersøge om der mon en fritidsklub i din kommune? Her kan man nemlig lave sjove aktiviteter og få nye venner.

Du kan læse mere om ensomhed på BørneTelefonens hjemmeside her: ensom, alene og udenfor.

Du har allerede vist mig, at du er god til at fortælle om, hvordan du har det for tiden. Det er en styrke du kan bruge, hvis du vælger at snakke med dine forældre, din lærer eller anden person som du føler, at du kan snakke med.

Jeg håber meget, du kan bruge mit svar. Du er altid meget velkommen til at skrive eller ringe til os på 116111. Vi er vant til at tale med børn og unge, om alt det der er svært.

Kærlige hilsner fra BørneTelefonen.

 

 

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat