Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Flyttet by

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 13 år. 

Jeg kan godt forstå, at du kan være bange for, hvordan din nye klasse er. Jeg tror alle som skal starte på en ny skole er nervøse for, hvordan det skal blive og om det er nogle nye søde klassekammerater. Så det er helt naturligt og helt okay, at du er nervøs. 

Du har ret i, at du nok ikke kan stole på dem med det samme. I skal lige lære hinanden at kende. Men efter lidt tid finder du ud af, hvem du kan stole på og hvem der kan blive nogle gode venner og veninder. Du skriver, at du havde mange venner på din gamle skole. Så du skal nok bare fortsætte med at være helt som du er og opføre dig som du plejer. Så skal du nok få nogle nye søde venner efter lidt tid. Måske kan du allerede inden sommerferien besøge den nye skole og lave aftaler om at mødes med klassen. Så kan I måske allerede lave aftaler om at mødes i sommerferien, måske din nye klasselærer og dine forældre kan hjælpe med det? 

Jeg kan godt se, at det er vildt ærgerligt, at du skal flytte væk fra dine veninder og en dreng, som du godt kan lide. Det kan være, at der er nogle drenge på din nye skole, som du synes er søde og måske bliver lun på. Man ved aldrig, hvad der sker, når man prøver noget nyt, som f.eks. en flytning.

Selvom du ikke går på skole med dine veninder, så kan I godt forblive veninder. Hvis du er flyttet langt væk, så kunne I måske besøge hinanden i weekenderne, hvor I overnatter hos hinanden. Det kan være rigtig hyggeligt at være sammen en hel weekend, da man er sammen på en anden måde. Det bliver lidt mere intenst og man kan virkelig få snakket alt igennem ned til den mindste detalje. Og det er jo bare fantastisk at kunne det med sine veninder. 

Dine veninder kan helt sikkert også støtte dig i dine bekymringer omkring din nye klasse. I kan skrives over mobilen eller Skype sammen. Så jeg synes, at du skal prøve at tænke på, at I stadig sagtens kan være veninder uden at gå i klasse sammen. 

Jeg håber, at du får nogle super søde venner i din nye klase.

Kærlig hilsen BørneTelefonen.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat