Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er han pædofil??

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13

Jeg er ked af at høre, at du ikke fik svar sidst du skrev. Men hvor er det godt, at du skrev igen og kom igennem denne gang.

Du har faktisk en rettighed, der siger, at du må være tryg og glad i skolen. Og det er hovedsageligt dine lærere, der skal stå for, at den rettighed opfyldes.

Derfor synes jeg, at I gjorde det rigtige ved at gå til en lærer med problemet. Men hvor er det ærgerligt, at de ikke rigtig fik hjulpet dig. Derfor synes jeg, at det næste du, og evt. dine veninder, kan gøre, er at gå til dine forældre og fortælle om det. Det er meget vigtigt, at I ikke overdriver eller underdriver. Sig det, som det er. Og beskriv episoderne så godt du kan uden at tolke eller dømme  - på den måde undgår du bedst, at hverken du eller læreren bliver misforstået. Dine forældre kan herefter kontakte skoleledelsen eller dine andre lærere sammen med dig.

Hvis dine forældre er i tvivl om, hvordan de skal håndtere det hele, kan de evt. starte med at ringe til vores ForældreTelefon på 35 55 55 57. Du kan derfor også vise dem dit brev til os og mit svar, hvis du synes.

Jeg vil tilsidst sige, at jeg ikke kan svare på dit spørgsmål. Det, du har oplevet fra din lærer, lyder upassende. Men det er slet ikke til at sige, om han er pædofil, som du spørger om. Det kan fx være, at han på en kluntet og uheldig måde prøver at være sød og imødekommende, når han kalder dig søde, dejlige, lækre mm. Selvom jeg også synes, det er upassende at sige sådan, så er det måske slet ikke ment på den måde, du opfatter det. Men uanset hvad, så har du følt dig utilpas pga. hans opførsel, og derfor er det vigtigt, at du får hjælp til at sige fra. Det håber jeg, at mit svar kan give dig mod til.

Mange hilsner, 

BørneTelefonen.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat