Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er det normalt? Og har jeg nogen fordele i fremtiden?

Så… ja hej..

Det fordi lige siden jeg fik konstateret ADHD, og lige siden da har jeg følt mig udulig og unormal fordi jeg ikke kan det samme som de andre 7/8 klasser…. og vil spørger om det normalt som ADHD barn. Og tænke og føle sådan og… giver ADHD mig nogen fordele i Feks 9 når vi skal til eksamener eller når jeg går ud af skolen altså til terminsprøver og eksamner for ordblinde en halv time eller var det 20 min længer gør jeg også det? Undskyld hvis mine sprøgsmål har for mange svar kræv
Kh… mig

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år.

Tusind tak for dit brev, hvor du ærligt fortæller om hvordan det er at være dig. ADHD er en diagnose som en hel del har og ja, det kan være svært og man kan føle sig anderledes og som du beskriver uduelig og unormal. Det har jeg hørt fra andre unge med samme diagnose fortælle.

Men lad mig slå fast, du er på ingen måde uduelig eller unormal. Du er dig og helt ok, lige som du er. Det kan godt være du har nogle udfordringer i forhold til forskellige ting, men det gør dig ikke unormal. Her kan diagnosen være med til at du får noget hjælp og som du er inde på nogle værktøjer til fx eksamner, som gør du lettere vil kunne passe din skolegang.

Vi har alle nogle ting i livet, som gør det kan føles lidt svært. Nogen må gå med briller, nogen mangler en arm, andre sidder i kørestol, nogle er ordblinde og ja andre har svært ved at sidde stille. Derfor er vi stadig normale, men så er det godt som du gør, at række ud og høre, hvilke muligheder der er , så sejt.

I forhold til dit spørgsmål om der er hjælp at få i forhold til eksamner nu og i fremtiden, så ved jeg, der er nogle muligheder. Jeg vil foreslå du, gerne sammen med dine forældre tjekker denne hjemmeside ud: ADHD-foreningen, her er mange nyttige oplysninger. Du vil også altid kunne tage en snak med din lærer på skolen, som sikkert også kender til mulighederne.

Ønsker dig en rigtig god sommer.

Kærlig hilsen BørneTelefonen.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat