Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ensomhed og skole

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

 
Kære pige på 14 år
Jeg synes, du har beskrevet problemet rigtig godt i dit brev, og dine tanker og overvejelser om dig selv er fine. Det er godt, at du tager dig selv alvorligt, og at du har besluttet, at 9.kl. skal være anderledes for dig.
De overvejelser, du fortæller om, er nemlig en nødvendig start på, at du ændrer adfærd. Så du er allerede godt i gang!
Det er helt almindeligt, at man som du først kan se klart, når man tænker tilbage. Det tror jeg, de fleste mennesker kender. Din vrede mod dig selv, kan du måske vende til stolthed over, at du nu står et andet sted og er klar til et bedre skoleår. I 8.klasse valgte du en adfærd, som måske var nødvendig for dig på det tidspunkt. Du skriver selv, at dine venner flyttede, du kom bagud i skolen og du var angst, så jeg tænker, at du kom ind i en dårlig spiral, hvor det blev værre og værre. Og du valgte så godt, som du kunne på det tidspunkt.
Nu er du kommet igennem og er klar til andre og bedre valg for dig selv. Flot!!
Jeg kan godt forstå, at du kan blive lidt bange for, om det kan gå galt for dig igen.
Måske vil den bedste sikkerhed mod det være, at du jævnligt får snakket med nogle voksne om, hvordan det går.
Hvis du har lyst, kunne du vise dit gode brev til en person, du ved, vil støtte dig. Det kunne måske være dine forældre, en bedsteforældre eller din klasselærer. I brevet giver du klart udtryk for, hvad det er, du vil, og hvad du ikke vil, så samtaler om det, vil nok hjælpe dig til at holde dig på den rette vej.
Du skriver, at du ikke har så meget selvtillid, men jeg er ret sikker på, at den proces, du nu er i gang med, vil styrke dig, så du meget bedre kan tro på din egen kraft.
De bedste hilsener og ønsker om en god 9.klasse fra BørneTelefonen

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat