Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

En divagruppe

Hej børnetelefon mig og min veninde har et problem. Vi har en kæmpe divagruppe i vores klasse vi har hørt to af dem bagtale os hvad skal vi gøre. Vi håber i kan hjælpe.

Pige, 9 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 9-årige pige

Jeg kan godt forstå at det er ubehageligt at blive bagtalt!

Og det er slet ikke i orden.

Når det er noget, der er sket i klassen, synes jeg at du og din veninde skal få talt med jeres klasselærer om det.

Det lyder som om divagruppen opfører sig dårligt – og måske ikke kun overfor jer. Så måske kan det hjælpe på hele klassen at I får talt om det med jeres lærer.

I mange klasser holder man samtaler, hvor man kan få sådan nogle ting på banen – og hvor man får hjælp til at løse konflikter. Det er jo vigtigt at klasseværelset er et trygt sted, hvor man er ordentlig overfor hinanden (gælder også frikvarterer).

Det er godt at du og din veninde har hinanden. I 2 skal nok prøve at lave nogle sjove og rare ting sammen – og undgå at være for meget sammen med de piger, der ikke er søde ved jer.

Jeg håber at I får hjælp af jeres lærer til at få talt om tingene, så I alle bliver gladere.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

 

 

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat