Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Efterskole

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 16 år. 

Jeg kan godt forstå din tanke omkring, at din eks veninde kan tænke, at du wannabe´er hende. Men som du selv skriver i dit brev, så har du set på den efterskole længe, men kom desværre bare ikke ind i første omgang.
Måske ved hun godt, at du allerede så på den, dengang I søgte om optagelse?

Jeg synes faktisk, at du skal sige det til hende som det er. Du kan sige, at du også er kommet ind på den samme efterskole som hende og at du virkelig håber, at I kan få det bedste ud af det. Selvom I ikke er veninder mere. Der går sikkert rigtig mange på en efterskole, så I behøver jo ikke have så meget med hinanden at gøre, hvis I ikke har lyst til det. 

Det kan nogle gange være trygt, at have nogle man kender, når man skal starte et helt nyt sted. Selvom I ikke er veninder, kunne I måske bruge hinanden i starten af jeres efterskoleophold? Det kan være rigtig rart, at have én at læne sig lidt op af, når man skal lære en masse nye mennesker at kende. Det kan være, at din eks veninde også synes det kunne være rart? 

Hvis hun nu skulle begynde, at fortælle dine nye efterskole kammarater, at du wannabe´er hende, så tror jeg ikke du skal være så bekymret for, hvad de andre tænker. De kommer jo til at lære dig at kende på efterskolen. Og de vil sikkert synes, at du er sød og en god ven. Jeg tror faktisk, at de er lidt ligeglade med, hvorfor du er startet på efterskolen. Eller hvorfor du netop har valgt denne efterskole. 

Skynd dig, at få snakket med din eks veninde om det, så du kan begynde at glæde dig til at komme på efterskole. 

De bedste hilsner fra BørneTelefonen. 

 

 

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat