Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Dyrt tøj og ven

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej X

Hvor er du bare betænksom og hvor er det fint, at du er så opmærksom på om din klassekammerat føler sig udenfor.

Jeg kan godt forstå, at du og dine venner gerne vil snakke om det som interesserer jer og vise jeres nye tøj frem for hinanden. Måske kan du/I overveje at dæmpe snakken om tøjet lidt, når han er i nærheden. Som du selv skriver, er han rigtig sød og I kan sikkert finder andre ting at tale om, når I er sammen med ham. På den måde viser I også jeres klassekammerat, at det ikke handler om tøjet og det de koster, men det man indeholder som klassekammerat og ven, der tæller allermest.

Samtidig er det jo sådan, at nogle mennesker har flere penge at bruge end andre mennesker og det skal du ikke være ked af eller flov over – men tænke over hvad du synes er mest værdifuldt for dig. Det fornemmer jeg i dit brev, at du allerede gør. Der er jo også familier som helt bevidst vælger at bruge deres penge på andre ting end fx dyrt tøj og sko. Det kan være, at man har holdninger til, hvad tøj og sko skal koste eller at det simpelthen ikke er vigtigt. Sådan er vi heldigvis forskellige og kan være venner alligevel, selvom man har forskellige holdninger og interesser.

Jeg håber, at svaret kan hjælpe dig til fortsat at se stor værdi i at have venskaber på kryds og tværs af interesser og valg. 

Mange hilsner fra BørneTelefonen

 

 

 

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat