Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skal jeg sige det

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 15-årige pige

Først vil jeg sige mange tak, fordi du har haft lyst til at skrive til os. Det er virkelig godt, at du spørger om hjælp! Det kan være så ekstremt hårdt at sidde med ens bekymringer alene, men også svært at spørge om hjælp. Derfor er det virkelig modigt gjort af dig.

Hvorfor jeg synes, at det kan være godt at spørge om hjælp

Jeg tror, at det vil være en god ide at snakke med din kontaktlærer, fordi de måske kan give dig nogle hjælpemidler til eksamenerne. Eksamener kan fylde rigtigt meget, og jeg kan rigtig godt forstå, at man er bekymret over dem.

Det lyder også til, at du har rigtig mange praktiske spørgsmål til eksamenerne, som jeg tror, at din lærer kan hjælpe dig med. Så kan det være, at du kan få det på plads i dit hoved.

Det kan være, at du kan få lidt mere pusterum, så din eksamen bliver en bedre oplevelse.

Du kan måske også snakke om din fremtidige tid på FGU, hvor din lærer måske har nogle ideer eller hjælpemidler, som kan gøre, at din start bliver lidt mere struktureret og planlagt?

Du kan måske også selv ringe til FGU og snakke med en vejleder på skolen, som kan svare på nogle af dine spørgsmål, hvis du har lyst til det?

Selvom det kan være rigtigt ubehageligt at fortælle én noget, som er så personligt, så har vi på BørneTelefonen erfaret, at man kan føle sig lettere efter.

Altså man slapper nogle gange lidt mere af, fordi man ved, at man har en at snakke med, hvor man ikke skal fortælle det hele fra starten af.

Tror du, at din kontaktlærer kan være den person for dig? Hvis ikke, er der så måske en anden voksen, som du også kan snakke med?

Du skriver, at du er bange for, at din selvskade og selvmordstanker kan blive værre, hvis du ikke får det hele på plads i dit hoved. Det er virkelig imponerende, at du selv har reflekteret over, hvad det er, som kan hjælpe dig. Det viser virkelig, hvor god du har været til at overveje dine muligheder.

Dét at spørge om hjælp

Du spørger, om du skal snakke med din kontaktlærer om din selvskade og tanker, og jeg synes, at det er en rigtig god ide. Det lyder også til, at du selv har tænkt over det i længere tid, men det er svært at få det sagt. Så det vil jeg rigtig gerne hjælpe dig med.

Nogle gange kan det hjælpe at fortælle, at det er noget vigtigt, som man gerne vil sige. På den måde kan dig og din kontaktlærer få skabt et rum, hvor I begge ved, at I skal lytte grundigt til hinanden. Du kan ligesom sætte den stemning, som gør, at det bliver nemmest for dig at fortælle det.

En anden god ide er også at sige, at man er lidt nervøs, og at det, som du skal fortælle, kan være rigtig overvældende for dig.

Det kan være rigtigt rart at vide, at man fra starten af lige kan få en pause, når som helst, hvis man har brug for lige at trække vejret lidt. På den måde føler mig sig ikke stresset til at sige det helt præcist eller flydende, fordi man har nævnt, at det er svært for en.

Hvis du føler, at du har uendeligt mange ting, som skal siges, og det kan være svært at holde styr på, så kan det være fint at have nogle stikord med. Så kan du tage din seddel med ind, og så ved du, at du kan komme omkring alt det, som du har mest lyst til at snakke om. Det kan give en tryghed under samtalen, at man ved, at man har noget at kigge på, hvis man nu taber tråden lidt.

Andre steder at hente hjælp

Jeg håber virkelig, at du kan bruge nogle af mine råd til dig. Men hvis du har brug for at snakke mere om det med nogle, så er du velkommen til at skrive igen, men du kan også ringe til os på 116111

Du kan også ringe til Livsliniens telefonrådgivning, hvis du føler, at du har brug for at snakke med nogle, som ved rigtigt meget om at blive ramt af selvmordstanker og selvskade.

Sidst vil jeg ønske dig alt held og lykke fremover.

De kærligeste hilsner

BørneTelefonen

 

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat