Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Død far

Jeg har mistet min far

Pige, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Jeg kan forestille mig, at du går rundt med en sorg der er svær at bære. Og at du måske har brug for at tale med nogen om det.

Man kan have mange forskellige følelser, når man mister. Måske er du ked af det, vred eller har andre følelser… Alle følelser er almindelige og helt okay.

Sorg er en svær følelse at håndtere, for lige meget hvad, så kan man ikke få den person tilbage, som man har mistet. Og alligevel føles det som om, at det er det eneste, der vil hjælpe.

Sorg kan tage lang tid at komme over,  og det er meget forskelligt hvordan man kommer igennem  sorgen. Jeg vil give dig nogle råd til, hvordan du kan få hjælp til at få det bedre.

Mange børn oplever ligesom dig sorg, og det kan være meget hårdt at gå med alene. Du er ikke alene. Derfor kan man have brug for at tale med nogen om det. Tanker og bekymringer kan vokse sig store, hvis ikke man taler med nogen om dem.

Derfor kan det være en rigtig god ide at tale med en voksen, som du føler dig tryg ved. Det kan både være en fra din familie, en lærer eller en pædagog. Måske taler du allerede godt med en voksen, eller måske med en god veninde?

Jeg tænker også på, om du mon har snakket med en psykolog? Hvis ikke, kan du undersøge, om der er gratis psykologhjælp i din kommune.

En anden måde du kunne arbejde med din sorg på, kunne være at skrive et brev til din far og skrive nogle af de ting, du gerne ville have sagt imens han levede. Eller du kan lave en mindebog med billeder af din far eller med ting som minder dig om din far.

En tredje ting der måske kan hjælpe er at mødes med andre, der har oplevet ligende ting.
Måske en sorggruppe, hvor man møder andre, der også har mistet, kunne være noget for dig?

Jeg håber at du kan bruge nogle af disse råd til noget, og ønsker dig kun det bedste. Hvis du har brug for at tale mere om det, er du altid velkommen til at kontakte os igen. Vi vil altid gerne snakke og lytte hvis det er det du har brug for.

Kærlig hilsen

Børnetelefonen

 

 

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat