Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Dårlig niende klasse

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 16 år.

Det er trist at høre, at det ikke er lykkedes at få vendt stemningen i din klasse gennem årene. Det går ud over både alle jer elever og de lærere, der skal undervise jer. Jeg kan godt forstå, at du bliver frustreret over det og efterhånden har svært ved at koncentrere dig.

Jeg bemærker, at du skriver, at der er et overraskende godt sammenhold i din klasse. Det ville som regel være en positiv ting, men når sammenholdet bliver brugt til at modarbejde undervisningen, er det skidt. Dette sammenhold kan være en af forklaringerne på, at ingen af  de mere positive elever har fået gjort oprør mod den negative stemning, men har gået med og ladet det ske. Når sådan en negativ udvikling i en klasse får lov at fortsætte, er det lærernes ansvar i samarbejde med elever og forældre at få udviklingen vendt.

Desværre er det ikke lykkedes i din klasse, og nu går du i 9.shit! Øv!

Du skriver, at du er den eneste, der vil modtage undervisning i din klasse. Hvis du talte med hver enkelt af dine klassekammerater, er jeg ret sikker på, at du ville opdage, at der er flere af de andre, der har det som dig. Og der må også være andre, der er bekymrede for deres eksamen. Men det kommer ikke frem, fordi alle tilsyneladende har opgivet, at det kan blive bedre.

Jeg ved ikke, om alle muligheder er udtømte, men måske var det en ide, hvis forældregruppen, ledelsen, lærerne og eleverne fik snakket situationen igennem endnu engang. Der er trods alt meget på spil i forhold til eksamen her i 9. klasse, og det er før set, at netop i 9.kl. kan det lykkes at få stemningen vendt. Hvis du har mod på det, vil jeg foreslå, at du taler med dine forældre og evt andre elever og deres forældre om det. Det er vigtigt at have ledelsen og lærerene med i processen - der skal ske forandringer nu. Måske kan det redde din skolesituation.

En anden mulighed er, at du opgiver at fortsætte, og flytter klasse eller skole. Det er et stort skridt, men måske nødvendigt for dig, for at du kan få lidt ro og en god eksamen.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

 

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat