Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Dårlig matematiklærer

Min skolelærer i matematik giver mig seriøst maximum stress, han bekymrer sig overhovedet om os elever, og man kan virkelig mærke han ikke nyder sit job.

Han stiller alt for høje krav til os, og holder en speciel “elite” i klassen han forguder og hygger med i klassen.

Jeg syntes denne særbehandling er yderst nedværdigende eftersom at jeg føler jeg ikke er god nok til at jeg kan blive værdsat.

13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 13-årige,

Det er vigtigt, at man føler sig respekteret af sin lærer, og at en lærer tilgodeser alle i en klasse. Så det er rigtig godt, at du gør noget ved den situationen, der er i klassen.

Jeg tænker på, om du mon har snakket med din matematiklærer om det? Du kan jo fortælle ham, at du oplever det som om, at der er nogen i klassen, som han hjælper mere end andre, og at du føler dig presset over hans høje krav. Du er nemlig rigtig god til at beskrive dine oplevelser omkring det, så forhåbentlig vil han forstå det. Hvis det ikke ændrer noget eller du måske allerede har prøvet det, så ville det måske være en god idé at snakke med dine forældre om det. Så I kan sammen tage fat i en anden lærer eller skolelederen.   

Jeg håber, at mit svar hjalp, og ellers er du meget velkommen til at ringe ind til Børnetelefonen på 116111.

Kærlig hilsen,

BørneTelefonen 

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat