Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skifte skole?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 13-årige pige.

Når jeg læser dit blev kan jeg se du går med mange tanker om hvordan det er at skifte skole, og det er du bestemt ikke alene om.

Det er altid svært at lære nye mennesker at kende i starten, men det plejer at blive bedre med tiden.

Det er enormt modigt at dig at søge hjælp hos BørneTelefonen, og det viser at du er god til at række ud efter hjælp.

Jeg lægger mærke til i dit brev at du er god til at være venner med alle, og det er en rigtig god egenskab at kunne lære mange at kende, når man som dig, skal flytte skole. At dine veninder bliver ked af det hvis du skifter skole er meget normalt, da man jo bliver tætte med mange fra sin skole, og ens hverdag ændrer sig.

Selvom det godt kan virke som at du aldrig skal se dine gamle veninder igen, behøver det slet ikke at være sådan. Kunne du være sammen med dem i weekenden? Kunne du få dem som venner på Snapchat og Facebook? På den måde kan i holde kontakten.

Jeg vil også huske dig på at virkeligheden adskiller sig fra Facebook ved at der ikke er en begrænsning på antal veninder man kan have. Det er altid svært at skifte skole, og det kan være godt at snakke med nogle voksne om dette.

Kan du prøve at sige til din mor at du synes det er svært at skifte skole? Måske har hun selv skiftet skole en gang, og kan huske hvordan det var hårdt i starten?

Jeg ved at mange i din situation ender med at få det godt igen, også selvom det kræver hårdt arbejde og mod. Du har allerede vist at du er god til at række ud til os, det tænker jeg er en styrke du kan bruge hvis du vælger at snakke med nogen om hvordan du har det med at skifte skole.

De bedste tanker fra BørneTelefonen

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat