Brev

Bang for at komme i skole!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Jeg kan godt forstå, at du er ked af, at forholdet til din veninde har udviklet sig sådan. Det lyder til, at der er sket nogle misforståelser. Derfor vil jeg mene, at I har brug for hjælp, så I kan komme videre. Det skylder I hinanden og det venskab, som I har haft. 

Jeg ved fra andre, at det kan være rigtig rart, hvis man får noget hjælp fra nogle voksne, når man er nået dertil, hvor man ”skader” hinanden. Fx når man bruger skældsord eller skriver grimt om den anden på ask.fm. Da det ikke lyder til, at hendes forældre er en mulighed, kunne du måske snakke med din lærer. Din lærer kender hende jo også, og måske kan I sammen finde ud af, hvordan I får hende i tale, så hun kan stoppe med at "være efter dig". 

Jeg ved ikke, om I har det tilbud på din skole, men der er noget, der hedder ”konfliktmægling”. Det går ud på, at man mødes med den person, som man har en konflikt med. Med til mødet er en voksen, der styrer samtalen. Den voksne skal være en, der ikke kender jeres historie. Hvis du har mod på det, kan du måske snakke med din lærer om det. Måske kender han/hun til det tilbud. I så fald er det et forsøg værd. Du kan jo tænke over det.

En anden mulighed er at tage hjem til hende eller sende hende et rigtigt brev, hvor du fortæller hende, at du er ked af det og rigtig gerne vil have, at I kan opføre jer over for hinanden. Måske kan du skrive/sige, at hun har betydet meget for dig, hvilket gør dig ekstra ked af det. Kunne det mon være en ide? 

Du er også velkommen til at kontakte BørneTelefonen på 116111, så kan vi tale mere om det eller andre ting. 

De varmeste hilsner

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat