Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ballede og slåskampe!!!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år 

Tak for dit brev. 

Jeg kan godt forestille mig, at det er svært. 

Jeg tror på dig, når du skriver, at du ikke vil slås. Du er helt sikkert en sød og klog pige, der er så mange andre ting end en “ghetto tøz”, som de andre børn kalder dig. 

Det er ikke okay, at de andre kalder dig navne. Der er helt sikkert en masse ting, som du er rigtig god til. Nogle gange kan det betyde meget, at folk lægger mærke til de gode ting i stedet for. 

Måske kan du tænke lidt over, hvad det er for nogle situationer, der gør, at du ender med at komme i slåskampe? Er det når folk siger, eller gør noget bestemt? Får du en bestemt følelse indeni lige før det bliver slåskamp? Hvis du kan prøve at finde ud af det, kan du prøve at lave en plan for, hvad du så gør i stedet for at komme i ballade eller slåskamp. 

Du kan prøve at skrive de her ting ned på et stykke papir, hvor du laver din egen plan for, hvad du kan gøre næste gang. Det kunne f.eks. være; "Jeg mærker, at jeg bliver vred eller ked af det, inden jeg kommer i ballade. Næste gang, jeg bliver vred eller ked af det, går jeg hen til min lærer og siger, at jeg har brug for hjælp." Måske kan du endda lave en aftale med en sød lærer, der kan hjælpe dig?

Men én ting er, at du selv laver en plan. En anden ting er, at der måske er nogle i din klasse/på skolen, som rent faktisk driller eller mobber dig. 

Du skriver, at du har været oppe på skolekontoret. Er der nogle af dem på kontoret, som du har talt med, om at få hjælp til at tackle de her situationer? 

Måske du kan prøve at tale med din lærer, eller en anden voksen på skolen, som du synes er sød? De voksne har nemlig et ansvar for, at børnene i skolen har det godt. De kan hjælpe dig med, at det med "ghetto tøz" stopper. Og at du bliver bedre til at styre balladen. Det tror jeg på, at du kan.

Det kan være godt at få hjælp fra en voksen, til at håndtere de her ting. 

Jeg synes, at det er sejt, at du har skrevet herind, for at blive bedre til at styre balladen. Det er en sød og omsorgsfuld pige, der tænker sådan.

De bedste hilsner, BørneTelefonen 

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat