Brev

bad i idræt

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 13 år

Det lyder som om, at det er lidt svært at gå i bad efter til idræt. Du siger, at det er ubehageligt, og jeg har snakket med flere, som også synes, at det slet ikke er fedt at gå i bad efter idræt. Så det er en meget normal følelse.

Jeg synes, at det er rigtig dejligt at høre, at du har det fint med din krop, og at du ikke mistænker netop dette for at være grunden. Det er jo også sådan det helst skal være, altså at man har det godt med sin krop. Hold endelig fast i de positive tanker.

Måske kender du ordet ”blufærdig”? Hvis man er blufærdig betyder det, at man er genert når det for eksempel handler om nøgenhed. Man kan nogle gange føle sig blottet, når man ikke har så meget tøj på. Jeg tænker, at det måske kan være blufærdighed, du kan mærke? Det er meget forskelligt fra person til person, hvor blufærdig man er. For eksempel er der nogen kvinder, som slet ikke har noget imod at sole sig på stranden med bare bryster, imens andre slet ikke har lyst til at være i  bikini. Der er ingen af delene, som er hverken rigtigt eller forkert. Begge dele er bare helt okay, og man må selv mærke efter, hvad der er føles rigtigt og rart for én selv – ligesom du faktisk har gjort.

Du foreslår at snakke med sundhedsplejersken, og det synes jeg er en rigtig god ide. Som regel har sundhedsplejersken et kontor på skolen. Du kan for eksempel smutte op til hende en dag i frikvarteret, eller når du får fri fra skole. Hvis du er i tvivl om, hvor hendes kontor er, eller hvornår der er åbent, så kan du spørge på skolens kontor. Du kan helt sikkert også spørge en af dine lærere om hjælp til hvordan du kommer i kontakt med sundhedsplejersken.

Du kan også fortælle din idrætslærer om dine tanker omkring badet efter idræt. Din lærer har med stor sandsynlighed mødt andre elever, som havde det på samme måde. Det kan være, at din lærer har nogle gode råd eller ideer til dig. Måske kan I aftale, at du kan komme ud i bad to minutter før de andre, hvis det er nødvendigt. Det kan også være, at det vil være rart, hvis din lærer tager en snak om krop og pubertet med hele klassen eller måske opdelt i piger og drenge. Jeg tænker, at der sagtens kan sidde flere fra klassen, som har det nogenlunde ligesom dig. Du kan foreslå din lærer, at I for eksempel kan skrive nogle spørgsmål ned, som I giver hende. Så kan din lærer svare på dem, uden at nogen finder ud af, hvem som har stillet spørgsmålet.

Du skriver, at du ikke vil fortælle det til dine forældre, og det er også helt okay. Men hvis du alligevel får mod på det, så kan de jo faktisk også hjælpe dig med det. De kan for eksempel snakke med din lærer, eller måske kan din mor være god at snakke med fordi, hun også selv engang har været 13 år og måske kan genkende dine tanker fra hende selv.

Jeg håber, at du får mod på at følge nogle af mine råd. Jeg er sikker på, at der er nogen som er klar på at lytte til dig og hjælpe dig. Hvis det er svært at snakke om, så kan du altid vise dem dit brev og mit svar.

Kærlig hilsen BørneTelefonen
 

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat