Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

True med selvmord

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år,

Tak for dit brev. Det er godt, at du har fundet overskud til at skrive til os. Det lyder bestemt ikke til, at det, der foregår hjemme hos dig, er i orden. Jeg forstår godt, at det er stressende og bekymrende for dig.

Først vil jeg sige til dig, at det aldrig kan blive din skyld, at dine forældre skændes og siger meget voldsomme ting til hinanden. Det er dine forældre, der skal tage ansvar for dig. til du bliver 18 år, og det betyder også, at de skal skabe et trygt hjem til dig. Det lader det ikke til, at de kan lige nu.

Du har brug for voksenhjælp! Kender du en voksen, som du har tillid til? F.eks. en lærer på din skole? Hvis din lærer kender til, hvordan det er hjemme hos dig, har læreren pligt til at hjælpe dig. Hvis det er for voldsomt for dig at gå til din lærer alene, kender du måske en veninde eller ven, du kan tage med som støtte.

Jeg kan godt læse, at du skriver, I kører en sag mod kommunen. Men du skal bare vide, at også kommunen har pligt til at gå ind og hjælpe en familie, hvor der foregår ting, som er så voldsomme, at der er brug for hjælp så det ikke går ud over børn og unge. Så jeg tænker, at det nok mere er dine forældre, der har en sag kørende?

Du skriver ikke, hvad det er for en sag, men jeg tænker, at det måske kunne være rigtig godt, hvis du kunne finde mod til at ringe til vores BørneTelefon, som er et anonymt nummer 116111, hvor der sidder voksne rådgivere, der kan hjælpe og spørge ind til det, du har brug for hjælp til. Så kan I sammen finde ud af det næste skridt for dig

En ting er sikkert, du fortjener at få hjælp fra en voksen NU. Jeg ved godt, at det kræver lidt mere arbejde for dig og lidt mere mod, men jeg håber, du holder fast i din vilje til at få hjælp, for det har du ret til!

Jeg vil lige nævne, at der også i din kommune er en åben anonym ungerådgivning. Der kan du også få hjælp til, hvad der er bedst at gøre.

Her fra BørneTelefonen kan du få en voksen med til møder i kommunen, det hedder en bisidder. Det kan være at det vil en idé at du fik en bisidder til at tale med dig og til at gå med til møder, så du kan få det godt. Du kan ringe ind på 116111 og høre mere  få en bisidder. Du kan også læse mere her og se de film, der viser hvad en bisdder er og hvad det betyder for børn og unge at have en bisidder fra BørneTelefonen med på sin side: https://bornetelefonen.dk/bisidder-b%C3%B8rnetelefonen

Kærlig hilsen 

BørneTelefonen

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat