Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skole

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du

Tusind tak for dit brev. Det er et godt spørgsmål, du stiller. Der er mange, der tumler med sådanne spørgsmål og bliver i tvivl om, hvad der kan lade sig gøre, og hvad der ikke kan. Det er godt, du forsøger at få et svar, så du kan få en bedre skolegang.

Jeg forstår dit spørgsmål sådan, at du gerne vil flytte hjem til din far, fordi du så kan flytte skole. Er det mon rigtig forstået? Jeg prøver at svare dit spørgsmål ud fra den forståelse.

Der behøver ikke være nogen bestemt grund, for at du kan flytte hjem til din far. Det kan du gøre, fordi du gerne vil være mere sammen med ham, eller fordi du gerne vil prøve at bo et andet sted, eller fordi din far har mere plads eller af en helt anden grund.  Det er dine forældre, der skal blive enige om, hvor du skal bo eller hvor meget du skal være hos dem hver især. Og det vil være naturligt, at de taler med dig om det også. Jeg bliver nysgerrig efter, om der er en skole i nærheden af din far, hvor du gerne vil gå i stedet for? Hvis det er sådan, så kan det være, at det ville være godt for jer alle sammen, hvis du kunne flytte hjem til din far.

Jeg bliver også nysgerrig efter, om du mon gerne vil flytte hjem til din far, selv om du ikke skal flytte til en skole i nærheden af ham? Hvis du nu blev spurgt, hvor du helst vil bo og du ikke skulle tage hensyn til skole, hvad mon du så ville svare?

Hvis du og dine forældre er enige om, at det vil være en god idé at du skifter skole, så har I måske allerede undersøgt, om der er en anden skole i nærheden af, hvor du bor med din mor? Det kunne måske også være en mulighed? Jeg tænker på om det længe har været som du beskriver i din nuværende skole? Det er lærernes ansvar at børnene har det godt i skolen, så tænker om du og måske din mor har talt med lærerne om hvordan du har det? Lærerne kan og skal hjælpe med du får det bedre? Lærerne vil kunne arbejde med klassen hvordan man bør behandle hinanden og støtte i at der kan dannes nye venskaber, hvad tænker du mon om dette?

Du skriver, at du skulle på efterskole i 8. klasse, men at det ikke kan lade sig gøre, fordi du skal konfirmeres i 8. klasse. Det kan jeg godt se, er et problem. Har I mon undersøgt, om det kan lade sig gøre, at du kan blive konfirmeret, mens du går i 7. klasse? Så kan du selvfølgelig ikke blive konfirmeret med dine klassekammerater, men det kunne måske være en god løsning alligevel.

Jeg håber, svaret kan hjælpe dig videre på vej til at få det godt i skolen.

Kram og tanker fra BørneTelefonen

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat