Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skilte forældre

Hej!

Jeg er en pige på 11 år og mine forældre er skilt siden jeg var 1 1/2
År gammel.

Vi har altid kørt 5/9 ordning ,det har jeg ikke lyst til mere, jeg ville gerne være hos min far mere, så vi har 7/7 ordning.

Jeg er bange for at sige det til min mor, vis nu hun ville blive sur.

Min mor ville gerne havde os mere fordi hun siger at vi bor hjemme hos hende, men jeg syntes vi bor begge steder, min søster syntes også vi skulle havde en 7/7 ordning, vi har sagde det til hende men uden held.

Hvad syntes i om situation? Og have jeg kan gøre.tak på forhånd!

Pige, 11 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år

Tak fordi du skriver til BørneTelefonen og deler dine tanker. Du skriver, at du og din søster har lyst til at være mere hos din far – altså at I får en 7/7 ordning. Du skriver også, at I har forsøgt at tale med jeres mor om det – men uden held.

Jeg forstår godt, at det kan være svært at tale med jeres mor om det, fordi I er bange for, at hun kan blive sur. Det er faktisk ret naturligt, at børn kommer til at tænke meget på, hvordan deres forældre har det. Men det er vigtigt, I ved, at det altid er forældrenes ansvar, at deres børn har det godt og er trygge.

Jeg tænker på, om I mon har talt med jeres far om jeres ønske? Det spørger jeg om, fordi han måske kan støtte jer. I kan fx snakke med jeres far om, om han kunne have mod på at tage en snak med jeres mor om en 7/7 ordning.

Hvis I kunne have lyst til at snakke med ham, så kunne I fx starte med at sige: “Far, vi tænker faktisk meget over, at vi gerne vil bo mere hos dig. Vi kan godt lide at være her, og vi kunne ønske os, at du kunne støtte os i at finde en god løsning med mor.”

Der er mange børn, der har det ligesom jer, når deres forældre bliver skilt. Som sagt siger en del børn, at de tænker rigtig meget over, hvordan deres forældre har det. Andre fortæller mig også, at de ikke har det så godt med at tale med andre om deres tanker, fordi de føler, at tankerne kan være lidt forkerte eller forbudte.

Men tit kan det være en stor lettelse at få sagt det højt og talt om.

Du og din søster kan også få hjælp fra noget, som hedder Familieretshuset. Det er et sted, som hjælper familier og børn med at få det godt efter en skilsmisse. Fordi du er 11 år, så kan du bruge din initiativret.

Det betyder, at du kan bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, så de kan få hjælp til at lave en god ordning for dig og din søster. I har nemlig ret til at blive hørt, og Familieretshuset vil også spørge jer, hvordan I har det, og hvordan I allerhelst vil have, det skal være.

Du kan finde nummeret til Børnenes Skilsmissetelefon, som er der, du skal ringe til for at få hjælp her: migimidten – på hjemmesiden kan du også høre om andre børn, som også synes, det nogle gange kan være ret svært at være i en skilt familie.

Du og din søster kan også få en bisidder fra os. En bisidder er en voksen, der kan lytte til jer og hjælpe med at sætte ord på jeres tanker og ønsker. Bisidderen kan hjælpe med at tage kontakt til Familieretshuset og tage med jer til møder som jeres voksne hjælper.

I kan altid ringe til os på 116 111. Så kan vi sammen finde ud af, hvordan du og din søster kan få det bedre. I kan også høre lidt mere om vores bisiddere, når I ringer.

Det håber jeg, I har lyst til. Det er så sejt, du skriver det her brev til os.

Jeg håber, I får talt med jeres far eller ringet til os eller Børnenes Skilsmissetelefon.

Mange kærlige hilsner fra

BørneTelefonen

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat