Brev

skilsmisse og det der høre med

Hej BørneTelefonen

Jeg er en pige som for har haft det værste år nogensinde

mine forældre blev skilt og mig og min bedste veninde som jeg elsker over hele jorden og tilbage hader mig og vi snakkker aldrig sammen mere vi er også på en venne agtigt måde skilt

nå men jeg kommer lige til sagen mine forældres skilsmisse var ikke den mest grusomme eller voldige ærligt talt de er stadig venner og møder tit hinanden

de har så aftalt at vi skal holde jul alle sammen med min mors side af familien dvs min far kommer men kun ham så ingen fra min fars del af familien

det er første gang jeg prøver det og det føles super mærkeligt mere eller mindre ubehageligt

mine forældre er jo venner og det er super godt men på en måde vil jeg ønske inderligt at de skulle holde jul vær for sig

hvad kan jeg gøre?

Please hjælp mig (undskyld for det lange brev)

Pige, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 12 årige pige.

Tak for dit brev. Sikke en hård tid du har været igennem, hvor dine forældre er blevet skilt og du er blevet uvenner med din bedste veninde.

Det er rigtig dejligt at høre at dine forældre stadig kan tale sammen og er venner.

Hvordan kan det være at du syntes at det ville være bedre hvis de skulle være hver for sig til jul? Jeg kunne forestille mig, at de har valgt denne løsning fordi dine forældre begge to gerne vil fejre jul med dig og ikke vil gå glip af det. Men det kan jo godt føles lidt mærkeligt alligevel

Uanset hvad din årsag til at du hellere ville have dine forældre til at holde jul hver for sig, så er det din følelse der er rigtig for dig og jeg syntes, at du skal prøve at tale med dine forældre om det. Enten hver for sig eller dem begge to samtidig. Fortæl dem at du holder af dem og er glade for at de stadig kan tale sammen, men at du ikke er så glad for at de skal holde jul sammen i år og fortæl dem hvorfor at du ikke syntes at det er en god idé.

Jeg kan ikke fortælle dig om de er enige med dig, men i hvert fald får I en mulighed for at tale sammen om det, som du syntes er svært. Jeg tænker, at I kan få en god snak sammen om det - eller du kan skrive til dine forældre, at du har brug for at snakke om det.

Jeg håber at du når at få mit svar inden jul og at du får en dejlig juleaften uanset om det bliver kun med din mor eller med begge dine forældre.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen.

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Måske du tænker: Hvor skal jeg bo? Hvordan har min mor og far det? Er det min skyld de skal skilles? Hvem skal flytte? Skal jeg skifte skole? Skal jeg vælge side? Hvorfor skændes mor og far? Hvorfor spørg mine forældre ikke, hvordan jeg har det? Skal jeg bo med mine søskende? Hvordan fortæller jeg til mine venner, at mine forældre skal skilles?

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også spille Sjit Show prøve quizzen om skilsmisse eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat