Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skilsmisse

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Det er ikke spor rart at være så ked af det, som du er. Det er rigtig hårdt for børn, når deres foældre bliver skilt, og det bliver ekstra hårdt, når forældrene ikke kan blive enige om, hvem børnene skal bo hos.

Den afgørelse, som retten har truffet, nemlig at du skal bo hos din mor og din storesøster hos din far, er du så utilfreds med, at du græder hver aften og skændes dagligt med din mor. Du vil hellere bo hos din far.

Det er trist, at dit ønske ikke er blevet hørt, og det gør det ekstra vanskeligt for dig at få et godt liv efter skilsmissen.

Du skriver, at det er for nylig, dine forældre er blevet skilt. Lige efter skilsmissen vil det altid være vanskeligt for både børn og voksne, for begge parter skal vænne sig til den nye situation, og der er så mange svære følelser, der skal falde på plads, bl.a. sorgen over, at familien er blevet splittet.

Jeg tænker, at du i første omgang skal prøve at få dit liv sammen med din mor til at fungere, for det er nok ikke realistisk at ændre rettens afgørelse lige nu. Måske er der én fra familien eller én af jeres venner, der kan hjælpe dig og din mor til at finde hinanden?

Måske skulle du vise hende dit brev og mit svar, så I kan få snakket om tingene – helst uden at skændes?

Måske kan du tænke sådan, at det er lige nu, du skal bo hos din mor og ikke nødvendigvis altid?

Hvis du f.eks. om ½ år stadig ikke synes, det fungerer hos din mor, og hvis din far har mulighed for at have dig boende, kan du selv henvende dig til Statsforvaltningen om dit ønske. Det hedder, at du kan bruge din initiativret. Du kan finde en blanket på vores hjemmeside, som du kan udfylde og sende til Statsforvaltningen. Så skal de indkalde dine forældre til et møde, hvor de kan snakke om, hvordan du bedst kan få det godt. Klik her for at se brevet >>

Hvis du har brug for at snakke videre om, hvordan du måske kan få det til at fungere hos din mor, kan du ringe til BørneTelefonen på 116 111 eller logge dig ind på BørneChatten. Her er der en rådgiver, der vil lytte til dig.

Kærlig hilsen fra BørneBrevkassen

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat