Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

skilsmisse

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du

Jeg kan godt forstå, hvis du er chokeret og har det rigtig skidt lige nu. Den dag ens forældre fortæller, at de har tænkt sig at gå fra hinanden, at de skal skilles, kan det godt føles, som om hele ens verden bryder sammen.

Du skriver, at du synes det er ok, bare dine forældre er lykkelige med deres beslutning, og det synes jeg er en rigtig fin indstilling. Men det betyder jo ikke, at du har det ok med det. Det er helt normalt at føle sig rasende, ulykkelig, bange. Sådan oplever de fleste det – der er mange måder at reagere på – og jeg kan godt forstå, at du er chokeret og forfærdelig ked af det.

Skilsmisser er triste/hårde at komme over, lige meget hvad grunden til dem er, og det tager ofte lang tid, før man rigtig har vænnet sig til den nye situation. Dine forældre er stadigvæk dine forældre, og det er stadigvæk hos dem, du skal søge hjælp og forståelse, når dit liv bliver svært, og det kan jeg forstå, at det er på mange måder.

Mon du kunne snakke lidt med din søster om, hvordan du har det med, at jeres forældre skal skilles? Hun har sikkert også nogle tanker om det, og det kan være rart at dele dem med en, der forstår. Selv om du lige nu er irriteret på hende, fordi hun kommer til en koncert, du gerne ville have været til, tænker jeg på, at det kan være rart at have en at stå sammen med lige nu midt i den uro, det måske giver med skilsmissen... Hvad tænker du om det?

Jeg kan forstå, at din farfar lige er død, det gør mig ondt at høre. Jeg tænker, det nok har været og er en svær tid for din familie? Når sygdom, død og skilsmisse rammer ens familie, så er det godt at tale med andre om de følelser og tanker, man har i den forbindelse. Kender du mon nogen, du kan tale med om det, der sker i dit liv lige nu? Det kunne være en af dine forældre, en af dine bedsteforældre eller måske din lærer? Hvis du ikke rigtig føler, at du kan tale med nogen om dine tanker og følelser, så kan du altid ringe til BørneTelefonen på tlf. 116 111.

Kærlige hilsener BørneBrevkassen

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Måske du tænker: Hvor skal jeg bo? Hvordan har min mor og far det? Er det min skyld de skal skilles? Hvem skal flytte? Skal jeg skifte skole? Skal jeg vælge side? Hvorfor skændes mor og far? Hvorfor spørg mine forældre ikke, hvordan jeg har det? Skal jeg bo med mine søskende? Hvordan fortæller jeg til mine venner, at mine forældre skal skilles?

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også spille Sjit Show prøve quizzen om skilsmisse eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat