Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skilsmisse

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13

Tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, at du er træt af, sådan som det er hjemme hos dig for tiden, hvor der måske er en skilsmisse på vej, som du skriver. Det lyder ikke rart, at dine forældre skændes og skælder ud på dig og din lillesøster.

Du skriver, at du synes, at det er din lillesøsters skyld, at de har det dårligt. Jeg tænker sådan om det, at det aldrig kan være børnenes skyld, hvis forældre har det dårligt sammen. Men børn kan godt reagere på, at de voksne har det dårligt, så de også får det dårligt og måske gør nogle ting, som de ellers ikke ville have gjort. Så måske er din lillesøsters måde at være på også et tegn på, at hun har det dårligt..?

Du skriver, at dine forældre blev glade, dengang de boede hver for sig, og så har I børn jo nok også haft det bedre i den periode..? Nu er det jo dem selv, der skal bestemme, om de vil skilles, men jeg tænkerm at du måske godt kunne fortælle din mor, hvordan du oplever det hjemme hos jer for tiden..? Du kunne også vælge at fortælle det til en voksen, som du har tillid til, det kan være din lærer, eller måske en venindes mor..? Måske kan dine forældre ikke rigtigt overskue andet end deres egne problemer og ser ikke, at du og din søster trives dårligt..? Måske kunne en anden voksen uden for familien få dem til at se, I ikke trives på denne måde..?

Jeg forstår godt, at det kan føles pinligt at snakke med dine veninder om det, men du kan måske tænke sådan om det, at der er så mange, der oplever at deres forældre bliver skilt, og at du derfor bestemt ikke er alene om det. Måske er ingen af dine veninders forældre skilt, men der er måske andre i din klasse, som har oplevet det samme..?

Du er også meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116111, hvis du har lyst til at tale med en rådgiver, inden du går videre med det.

Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat