Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

skelsmise

Hej

jeg er en 9 årig pige

jeg bor hås min far men jeg vil etlig helst bo ved min Mor

hvad skal jeg gører

Pige, 9 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 9 år
Hvis du gerne vil bo hos din mor i stedet for hos din far, er det først dine forældre, du skal snakke med. Det betyder, at du faktisk skal snakke med din mor eller far om det. Mange børn synes det er rigtig svært, fordi de er bange for, at de svigter den ene forældre, og gør ham/hende ked af det. Mon du kender det?
Hvis du har det sådan, skal du huske på, at både din far og din mor er voksne, som kan tage sig af sig selv. Du er et barn, der har krav på at have det godt, der hvor du bor, så du har lov til at ønske at bo hos din mor.
Måske skal du først snakke med din mor om det, og fortælle hende, hvorfor du hellere vil bo hos hende.  Din mor skal så snakke med din far, og hvis de kan blive enige, kan de bare gøre det.
Hvis de ikke kan enes om det, og din mor gerne vil have, at du bor hos hende, er der et kontor, der hedder Statsforvaltningen.dk, som din mor skal snakke med. Så vil Statsforvaltningen holde møde med begge dine forældre.
Hvis det er svært at sige det til din mor eller far, kan det være, at din klasselærer eller en pædagog vil hjælpe dig. Så kan du starte med at sige det til dem, og så kan de snakke med din mor eller far.
Hvis du ikke synes, det lykkes for dig at snakke med din mor eller far, skal du vide, at når du fylder 10 år, har du ret til selv at kontakte Statsforvaltningen om dit ønske. Du kan også ringe og skrive til Statsforvaltningen når du er 9 år.
På vores hjemmeside www.bornetelefonen.dk/skilsmisse kan du se et brev, som du kan udfylde og sende. Du kan også se, hvilken Statsforvaltning brevet skal sendes til. Måske kan du få hjælp af en voksen, f.eks. din klasselærer, en pædagog eller en venindes mor.
Hvis du gerne vil fortælle lidt mere om, hvorfor du hellere vil bo hos din mor, kan du ringe til BørneTelefonen på 116 111, hvor der er en rådgiver, der har god tid til at tale med dig.
Kærlig hilsen fra BørneTelefonen

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Måske du tænker: Hvor skal jeg bo? Hvordan har min mor og far det? Er det min skyld de skal skilles? Hvem skal flytte? Skal jeg skifte skole? Skal jeg vælge side? Hvorfor skændes mor og far? Hvorfor spørg mine forældre ikke, hvordan jeg har det? Skal jeg bo med mine søskende? Hvordan fortæller jeg til mine venner, at mine forældre skal skilles?

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også spille Sjit Show prøve quizzen om skilsmisse eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat