Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

samværd

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14
Tak for dit brev. Jeg kan godt høre at du er i en vanskelig situation. Du føler dig ikke elsket af din mor, og vil ikke være hos hende og nu har du det heller ikke godt hos din far. Jeg bliver også bekymret for dig når du skriver at du har angst og at du ikke så tit kommer i skole, fordi din situation fylder så meget i dig. Jeg tænker bestemt at du må have brug for hjælp, og jeg synes at det er rigtig godt at du har fundet på at skrive til os.
 Du spørger om det er muligt at blive flyttet? Du tænker måske på om du kan få en plejefamilie eller kan flytte på ungdomspension? Jeg kan ikke svare dig på om det er muligt, da det er kommunen der skal finde ud af hvad de kan tilbyde dig. Du spørger om din situation er "slem nok". Jeg synes jo bestemt ikke at det lyder godt for dig, sådan som din situation er og en eller anden form for hjælp mener jeg at du må kunne få. Men først skal kommunen jo vide, hvordan du har det.

Jeg tænker også på om din skole mon er klar over dine forhold hjemme? Jeg tænker at de må undre sig over at du ikke kommer så meget i skole? Hvis du kender en voksen som du har tillid til, evt. en af dine lærere, kan du bede vedkommende om at hjælpe dig med at kontakte kommunen. Hvis du ikke kender sådan en, vil jeg foreslå dig at du ringer til BørneTelefonen på 116 111. De vil kunne sætte dig i kontakt med bisidderordningen. En bisidder er en sød voksen som kan hjælpe dig med at kontakte kommunen og være der sammen med dig, når du skal snakke med dem, hvad tænker du mon om det?

Jeg håber at du føler dig hjulpet af mit svar og har fået mod på at gå videre med det. Og husk også på, at du altid er velkommen til at ringe til BørneTelefonen hvis du har brug for at snakke mere om din situation.
Kærlig hilsen BørneTelefonen.

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Måske du tænker: Hvor skal jeg bo? Hvordan har min mor og far det? Er det min skyld de skal skilles? Hvem skal flytte? Skal jeg skifte skole? Skal jeg vælge side? Hvorfor skændes mor og far? Hvorfor spørg mine forældre ikke, hvordan jeg har det? Skal jeg bo med mine søskende? Hvordan fortæller jeg til mine venner, at mine forældre skal skilles?

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også spille Sjit Show prøve quizzen om skilsmisse eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat